A polgármesteri hivatalt kérdeztük

2022.08.12. 07:29

A sebességkorlátozás és a traffibox is indokolt a Szabó Kálmán utcában

Nem csak a fiatalokat védi.

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Egy olvasónk az alábbi problémával keresett meg bennünket: a Szabó Kálmán utcai iskola előtt 30-as sebességkorlátozást jelző tábla van kint, mellette pedig traffibox működik.

Úgy vélte, nem észszerű, hogy iskolaszünetben is csak ennyivel lehet menni, ilyenkor akár többel is megengedhető lehetne.

A debreceni polgármesteri hivatalt kerestük meg kérdésünkkel, miszerint eszközölhető-e változás ilyen esetekben a sebességkorlátozást tekintve. Mint írták, a Szabó Kálmán utca egyenes vonalvezetésű, időszaktól függetlenül előfordulhat az utcában gyorshajtás. – Ezen az utcán található a Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is, melynek környezetében a közlekedés iskolaidőben fokozott figyelmet kíván a járművezetőktől. A 30 km/órás sebességkorlátozás bevezetése azonban nemcsak az oktatási intézmény jelenléte miatt vált indokolttá, hanem az útszakaszon található, jelentős forgalmat lebonyolító gyalogátkelőhely miatt, a gyalogosforgalom védelme érdekében is szükség volt rá – emelték ki, hozzátéve, az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja az utcában közlekedők biztonságának növelését, melynek egyaránt eszköze a sebességkorlátozás bevezetése, valamint a traffibox telepítése.

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában