Segítség a szülőknek

2022.07.28. 09:51

Újszerű kezdeményezés a nyári napközi a polgármesteri hivatalban

Gyermekeik közelében nyugodtabban dolgoznak az anyukák is Nyíracsádon.

Hagyományteremtő szándékkal idén először szerveztek nyári napközit a polgármesteri hivatalban dolgozó anyukák gyermekei számára Nyíracsádon. – Eddig nem volt még hasonló kezdeményezés községünkben, hisz más volt az alkalmazottak családtagjainak életkori összetétele. Jelenleg sok kisgyermekes anyuka dolgozik a hivatalban, aminek mi nagyon örülünk. Azt is tudjuk, hogy a gyermekek nyári felügyelete sokszor gondot jelent a szülők számára, ezért szerveztük meg az idén a diákmunkások bevonásával a nyári foglalkoztató műhelyt a nálunk dolgozó anyukák gyermekeinek. A gyerekek örömmel jönnek a foglalkozásokra, az anyukák nyugodtabban tudják ellátni a feladatukat, mi pedig örülünk, hogy segíteni tudunk nekik – fogalmazott Nagyné Jobbágy Piroska jegyző.

A nyári napköziben minden nap készítenek valami érdekes apróságot a gyerekek
Forrás: Kedves Zilahi Enikő

Mindenki jól érzi magát

Patalenszki Zsanett „rangidős” egyetemista diákmunkás elmondta, hogy a gyerekek változó létszámmal vannak jelen a foglalkozásokon, általában 8-10 fő érkezik meg a délelőtt folyamán. Az óvodás és kisiskolás korú apróságokkal délelőtt-délutáni váltásban, napi 4-4 órát foglalkoznak igény szerint a diákmunkások. Rajzolnak, festenek, kreatív kézműves foglalkozásokat szerveznek, de voltak az egy hónap alatt a könyvtárban, eljutottak többször a játszótérre, kirándultak, és ha a napsugarak engedték, még sétáltak is. 

Borosné Gyurina Katalin is a hivatalban dolgozik. Reggelenként mindkét gyermekét hozza magával, ő megy az íróasztala mögé, a csemeték pedig a nyári napközibe. Elmondta, hogy sokkal nyugodtabban tud dolgozni így, hiszen gyermekeivel egy épületben van egész nap, biztonságban tudhatja őket, és ami a legfontosabb, július hónapra a lelkes nagyszülők is kivehették „nyári szabadságukat”, hisz augusztusban úgyis ők lesznek az unokákkal, amíg a szülők dolgoznak.

Kedves Zilahi Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában