Beruházás

2022.07.14. 10:40

Elkezdődött a tégláskerti Patak és Csermely utcák aszfaltozása

Tovább fejlesztik a kertségeket.

Az útfelújítási munkálatok részleteit a csütörtökön reggel tartott sajtótájékoztatón ismertették a helyszínen. – Az a közlekedésfejlesztési program, amit Debrecen az elmúlt években elindított, továbbra is folytatódik. Töretlen az elhatározásunk, hogy a kertségekhez illeszkedő utakat szilárd útburkolattal lássuk el. Annál is inkább, mert folyamatosan nyílnak újabbnál újabb utcák, újonnan épülő lakóházakkal. Debrecen bővülése a város folyamatos infrastrukturális fejlesztését vonja maga után – mondta Pósán László.

Az országgyűlési képviselő előre vetítette, saját körzetében rövidesen folytatódik a Csárda utca aszfaltozása.

Forrás: Kiss Annamarie

A beruházás részleteiről Piros Zoltán beszélt. A körzet önkormányzati képviselője elmondta, az utcák 140 méteres hosszúságban és négy és fél méteres szélességben újulnak meg, melyet stabilizált útpadka fog lezárni. Ezen kívül zárt típusú csapadékvíz-elvezető rendszert is kialakítanak, ami a közeli kanálisba lesz bekötve. Az útfelújítás 32,6 millió forintos beruházásból valósul meg, amit teljes egészében önkormányzati forrásból biztosítanak.

Forrás: Kiss Annamarie

– Racionális és reális lakossági igény érkezett az útszakasz felújítására, melyet többszöri egyeztetés után, a környéken lakók észrevételeinek becsatolásával sikerült megkezdeni. Az útszakasz betonlapokból áll, ami jelentősen megnehezítette a közlekedést, és a lakók komfortérzetét is csökkentette – mondta Piros Zoltán. Hozzátette, a Tégláskertben az utak jelenleg 95 százalékban szilárd útburkolattal rendelkeznek, csak rövidebb szakaszok hiányoznak.

A július 4-én megkezdett munkálatok várhatóan augusztus közepére elkészülnek, így az iskolakezdésre már egy korszerű utat vehetnek használatba a lakók.

HL
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában