Nyári tábor

2022.07.04. 16:08

Több mint kétszáz gyerek élhette át a bibliai József kalandjait Hajdúszoboszlón

A legnépesebb gyermektábort tartották meg idén június 27-e és július 1-je között a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség szervezésében.

Forrás: Tibai Irma

A sokoldalú, kulturális, sporteseményekkel tarkított, gyakorlati ismeretszerzésre is törekvő tábor részesei nemcsak a református iskola tanulói lehettek, a város többi általános iskolájából is érkeztek.

A több mint tíz éve megszervezett  táborba a 6-12 éves korosztályból vártak tanulókat a helyi általános iskolákból. A Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola területén mint bázishelyen megrendezett, de városi érdekességeket helyszíni látogatással is megismertető nyári táborban az idén rekordot döntöttek, mert nem kevesebb, mint 218 gyermek vett részt. A gazdag program sikeres megvalósításához hozzájárult 32 ifjúsági segítő és több mint 30 önkéntes felnőtt csoportvezető – mondta el Czető Norbert református lelkész.

Különlegessége ennek a tábornak, hogy anyagi hátterét saját, önerőből és minimális pályázati forrással, valamint a szülők, adományozók támogatásával tudták biztosítani. Az összefogásnak köszönhetően a gyermekek ingyenesen vehettek részt, s napi háromszori étkezést is kaptak.  

A tábor tematikája a bibliai József kalandos történetére épült – ismertette Czető Norbert. – Minden reggel a templomban kezdtünk imádsággal, énektanulással, dramaturgizált történetmondással. A délelőttökön korosztályonként, különböző interaktív foglalkozások keretében dolgozták fel a gyermekek a történeteket. A délutánok a szabadidő jegyében teltek. Kézműves-, sportfoglalkozások, vidám vetélkedők, pusztabuszozás, múzeumlátogatások gazdagították a táborozók napjait. Ellátogattak hozzájuk rendvédelmi szervek, egyesületek, így a rendőrség, a mentők, továbbá a polgárőrség, a Vitézi Rend képviselői is, így megismerkedhettek munkájukkal, önkéntes tevékenységükkel, az általuk használt eszközökkel. A könnyed programok között pedig buborékshow, vattacukor-készítés, popcornkészítés, s még számtalan élménydús esemény szerepelt. A sikeres tábor főszervezői teendőit Ésik-Balogh Gabriella lelkésznő vállalta.

A hajdúszoboszlói református gyermektábort július 3-án, vasárnap rendhagyó istentisztelettel, gyermekek szolgálatával zárták, ahol mindenkinek áldott vakációt kívántak. 

Tibai Irma

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában