Óvodafejlesztési program

2022.07.05. 18:55

Szebb és fenntarthatóbb lett a kismacsi óvoda

Száz millió forintból, kevesebb mint egy év alatt újult meg az intézmény.

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő és Barcsa Lajos alpolgármester a megújult kismacsi óvodánál

Forrás: Molnár Péter

Félúton a város óvodafejlesztési programja – közölte Barcsa Lajos alpolgármester kedden a kismacsi Mesekert Óvoda átadó ünnepségén. Debrecen 33 óvodájából ez volt a 15., mely megújult az elmúlt években, a fejlesztésekre eddig több mint 3 milliárd forintot költöttek. Elmondta, hogy jelenleg öt óvoda korszerűsítése és egy új intézmény építése van folyamatban, ez utóbbi a Tócóvölgyben fogadja majd a gyerekeket. 

Forrás: Molnár Péter

Az alpolgármester hozzáfűzte, hogy terveik szerint 2030-ig az összes városi óvoda megújulhat. A városrészben 400-an laknak, nemrég közúti fejlesztés és kerékpárút-építés is történt, valamint megszüntették a sokaknak bosszúságot okozó közeli sertéstelepet.

Forrás: Molnár Péter

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő kiemelte, hogy a 33-as út fejlesztése mellett az új játszótér is élhetőbbé tette, teszi Kismacsot. A Mesekert Óvodába 20 gyermek jár, akik az önkormányzat által biztosított 53 millió forintból és pályázatból nyert 47 millió forintból megvalósított fejlesztéssel korszerűbb és esztétikusabb épületbe térhetnek be augusztus végén.

Megújultak a falak, a tetőszerkezet, nyílászárókat cseréltek, emellett akadálymentesítés és gépészeti korszerűsítés is megvalósult a kismacsi óvodában.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában