Hűlt helyét találták

2022.07.16. 12:04

Sós Pista betyár nyomába eredtek a csökmői gyerekek

Mindezt a népszerű csökmői napközis tábor részeként tették.

Forrás: Faluház-archív

Idén július 4-től 8-ig tartott a tábor a Faluház szervezésében, s az öt nap alatt öt helyre jutottak el a gyerekek. Az első napot Berekfürdőn töltötték, a második napon a Hortobágyra látogattak el, ahol egy érdekes gyerekprogramba kapcsolódva Sós Pista betyár nyomába eredtek. Idegenvezetőik segítségével megnézték a tájra jellemző állatokat, megismerték a pásztorok szokásait, életterét. Lovas fogattal járták körbe a végtelen pusztát, ahol bivalycsordát, szürkemarhákat, birkákat láthattak, majd egy látványos csikósbemutatót nézhettek végig. Estére eljutottak a Hortobágyi Csárda pincéjébe, ahol Sós Pistának ismét csak a csalafinta nyomait találták egy levél kíséretében. A gyerekek izgatottan nyugtázták, hogy egész nap nem tudták leleplezni a betyárt, és még estére is megszökött előlük. Harmadik napon, amikor a hőség már engedett, Dévaványán jártak, negyedik napon pedig Püspökladány volt az úti cél. 

A táborvezetők célja a napközis táborral, hogy a kis táborozók megismerjék közvetlen környezetüket, a könnyen elérhető települések értékeit. A tábort a gyulai fürdőben zárták az élménydús hét után. A napközis barangoló tábor megvalósítását a Tiszta Formák Alapítvány és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat támogatta. 

B. Kiss Andrea

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában