Megszerettetik a mozgást

2022.07.18. 12:01

Neves szakemberekkel szervez sportfoglalkozásokat gyerekeknek a megyei önkormányzat

A legfőbb cél a sport megszerettetése, az egészséges életmódra nevelés.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat idén is szervez sportprogramokat a gyerekeknek, ezúttal a településeken már megszervezett nyári táborokhoz kapcsolódóan - olvasható a honlapjukon.

Az elmúlt napokban két helyszínen voltak kiegészítő sportfoglalkozások: július 11-én Görbeházán, július 14-én pedig Hajdúböszörményben mozgatták meg a gyerekeket sportmúlttal rendelkező neves szakemberek. A két helyszínen 75 gyerek vett részt a sportfoglalkozáson és ismerkedhetett meg különböző mozgásformákkal. Máté Péter, a DVSC egykori aranycsapatának tagja, jelenleg a Debreceni Labdarúgó Akadémia edzője, valamint Lovas Norbert egykori magyar első osztályú futsal játékos és edző, a Magyar Futsal Válogatott egykori tagja valósítja meg a foglalkozásokat. A szakemberek igyekeznek közelebb hozni a gyerekeket a sport világához és tanácsokat is adnak az egészséges életmóddal kapcsolatban.

A program a napokban újabb két táborhelyszínen folytatódik: július 19-én ismét Hajdúböszörménybe, július 26-án pedig Újszentmargitára érkezik a szakemberekkel a megyei önkormányzat.

A rendezvény az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program „Humán szolgáltatások fejlesztése Hajdúböszörmény, Görbeháza, Újszentmargita, Újtikos és Folyás települések esetében” című projekt keretében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában