Diákmunka

2022.07.15. 08:00

Megkeresik a nyaralás árát a nebulók

Július a diákmunka szezonja mint azt ország nagy részében, úgy Nyíracsádon is.

Birki Lili és Pálóczi Teri örömmel végzi a diákmunkát a könyvek között

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

A dolgozni vágyó fiatalok megkeresik a nyár, főként az augusztusi nyaralás árát, vagy egy kis zsebpénzt, így nem kell a családra támaszkodniuk. Aki pedig nem nyaralni megy a megdolgozott forintokból, bizonyára hasznos helyre költi azt. Nyíracsád önkormányzata a július hónapra szóló diákmunka idejére 10 főnek tudott munkát biztosítani. – Nagyon sok diák jelentkezett idén is nyári diákmunkára. 25 főre adtuk be az igényt, 10 főre kaptunk lehetőséget. A diákokat az önkormányzat intézményeiben alkalmazzuk, ahol mindenhol arra törekszünk, hogy értékteremtő feladatot kapjanak – tudtuk meg dr. Nagy János polgármestertől.

Könyvek között

Birki Lili és Pálóczi Teri a könyvtárban töltik a napi négy órát. Mindketten úgy nyilatkoztak, hogy nem akarták a szülőket terhelni azzal, hogy nyárra is zsebpénzt kérjenek, inkább maguk keresik meg azt, így fizetés után magukra is tudják költeni, amivel szintén a szülőknek segítenek. Varga Józsefné könyvtárvezető elmondta, hogy a lányok segítenek a kölcsönzők eligazításában, fénymásolnak, szkennelnek, de olvastak már mesét egy-egy óvodás csoportnak, és készítettek ajándék könyvjelzőt a betérő gyerekeknek. Ezen kívül nagy segítséget nyújtanak egész hónapban a könyvtár szépirodalmi állományának szükségessé vált átrendezésében is. 

Kedves Zilahi Enikő

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában