Összefogás

2022.07.18. 14:00

Gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kislánynak gyűjtenek Debrecenben

Kungler Meike Mia Rett-szindrómával küzd, az ő kezelésére gyűjtenek a debreceni Thomas Mann utcai Idősek Házában.

Forrás: Kiss Annamarie

Kupakgyűjtő szívet helyeztek ki Debrecenben, a Thomas Mann utcai Idősek Háza udvarára. A kezdeményezéssel Kungler Meike Mia, egy beteg józsai gyermek kezeléséhez kíván segítséget nyújtani a város önkormányzata, a gyűjtésről hétfő délelőtt számoltak be az Idősek Házában. – Kungler Meike Mia a napokban lesz hároméves, amikor legelőször találkoztam a kislánnyal és családjával, akkor még nem lehetett tudni, pontosan milyen betegségben szenved a kislány– fogalmazott Széles Diána alpolgármester.

Forrás: Kiss Annamarie

Ritka betegség

A sajtótájékoztatón elhangzott, szinte már az egész város ismeri Meike történetét, akinél az orvosok Rett-szindrómát diagnosztizáltak. A ritka betegség egyfajta fejlődési rendellenesség, amely a központi idegrendszert érinti elsődlegesen, és ennek következménye minden kialakuló tünet, melyek közül legsúlyosabb a mozgásfejlődés elmaradása és az értelmi fogyatékosság. 

– A családnak nagy szüksége van a pénzre, ugyanis Meikének minden hónapban egy hetet Solymáron kell töltenie, hiszen ott kapja meg a kellő kezelést, így tudják valamelyest szinten tartani az állapotát – fogalmazott Széles Diána. Hozzátette, körülbelül három hete kereste meg őt Nagy Lászlóné Anikó, a kezdeményezés megálmodója, majd felvázolta neki, miként és kinek kívánnak segíteni. A debreceni önkormányzat azonnal rábólintott az ötletre, majd néhány hét alatt alatt elkészült a kupakgyűjtő szív, ami csaknem 300 ezer forintba került.

Forrás: Kiss Annamarie

Kislányunk, Meike egészségesen jött a világra, viszont néhány hónapos korábban láttuk, valami nincs rendben – jegyezte meg Kungler László, a beteg kislány édesapja. Az édesapa a Napló érdeklődésére elmondta, sokáig nem tudták, milyen kórt kell leküzdenie lányuknak, egyben voltak biztosak: mindent megtesznek azért, hogy Meike meggyógyuljon. A négyszeres édesapa elmondta, Meike 0-24 órás felügyeletet igényel, így felesége egyáltalán nem tud dolgozni, ő az egyedüli családfenntartó. Éppen ezért nagyon nehéz helyzetben vannak, ugyanis amikor Meikét Solymárra kell vinni egy hétre, akkor az egész családnak mennie kell, ilyenkor az édesapa sem tud dolgozni. Mint elmondta, minden segítségnek nagyon örülnek, jó érzés számára, hogy az emberek segítőkészek, azonban kiemelte: nagyon sok mélypont van. 

Az édesapa hangsúlyozta, a betegség nem gyógyítható, azonban folyamatosan tanulmányozzák a kórt annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb megtalálják a tünetek valódi forrását. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában