Szervdonáció

2022.07.01. 14:34

Elismerések a Aneszteziológiai ás Intenzív Terápiás Klinikának

Több díjat is kapott az utóbbi hetekben a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika a szervdonációt segítő kimagasló tevékenységéért, számolt be a hirek.unideb.hu.

Mint írják, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye régiója a legaktívabb a szervdonációban hazánkban. A régió a magyarországi donorok mintegy felét adja.

Ez jelentős részben annak az oktató- és képzőprogramnak köszönhető, amelyet mintegy 20 éve dolgoztak ki, és minden évben rendszeresen megtartanak a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján. A képzést aneszteziológiai szakorvosoknak, szakorvos-jelölteknek, illetve a transzplantációban érintett egyéb szakembereknek hirdetik meg.

Az Aneszteziológiai ás Intenzív Terápiás Klinika szervdonációban végzett kimagasló tevékenységét már több szervezet is elismerte. Legutóbb például az Országos Vérellátó Szolgálat „Életet adományozó kórház” díjjal jutalmazta az intézményt. 

Forrás: unideb.hu

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért pedig az intézmény igazgatója, Fülesdi Béla tevékenységét ismerte el a Szent Kozma és Damján díjjal. A professzor többek között azzal érdemelte ki a kitüntetést, hogy évtizedek óta részt vesz az egyik legaktívabb donorjelentő intézmény munkájában, a legmagasabb szakmai szinten támogatja és képviseli a szervdonáció ügyét, továbbá oktatója a szervdonációs célú továbbképzéseknek. A Szent Kozma és Damján díjat 2019-ben ítélték oda a professzornak, a koronavírus-járvány miatt azonban csak nemrégiben vehette át a kitüntetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában