Felújítás

2022.07.15. 09:00

Egykor gróf élt e falak között Hosszúpályiban

Szépen halad a hosszúpályi művelődési ház fejlesztése, hosszú időszakra kihat majd az eredmény.

A magtár mellett álló egykori Zichy-kastélyt ma művelődési házként használja a település, az intézmény most lemezfedést kap. Az épületen valamikor nádfedés és cserép volt, azonban az kigyulladt, később pala került rá, aztán 2002-ben zsindellyel fedték be a tetőt. Jelenleg a zsindelyfedést lemezelik, a remények szerint ezzel félszáz évre stabillá, biztonságossá válik.

Népszerű a piacuk

A magtár, a mellette található piac és az egykori kastély valaha kastélykertet alkotott, majd tsz-gépudvarként funkcionált a településen.

Zara András polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy az egykori udvarkerti részt átépítették, a géptározók egy részét felújították. Kisebb piaccsarnokot építettek a területre, s az utóbbi két évben csaknem 110 millió forintból majdnem ezer négyzetméterrel növelték a fedett csarnok részét.

– A térség legnagyobb piaca a miénk. Nálunk kialakult a piaci rendszer, és a környező településekről is kijárnak hozzánk. Főleg csütörtökön és vasárnap van nagyobb piac. A zöldségfélétől kezdve ruhaneműig mindent lehet itt vásárolni. Ezekre az értékekre büszkék vagyunk – jegyezte meg. 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában