Később építik meg

2022.07.07. 09:27

Az elszállt anyagárak miatt el kellett halasztani a gigantikus nagyerdei szállodaberuházást

Forrás: BORD Építész Stúdió

Amint az ismeretes, az Aquaticum Debrecen Kft. a Kisfaludy turisztikai fejlesztési programban elnyert állami támogatás felhasználásával egy 151 szobás, négycsillagos hotel megvalósítását tervezte az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő és az Aquaticum Strand közötti területen.

A cég csütörtöki közleménye szerint a növekvő építőanyagárak, valamint a kivitelezés kapcsolódó költségeinek változása révén a beruházás forrásigénye az előzetes kalkulációhoz és az elfogadott tervekhez képest drasztikusan megemelkedett. Ennek következtében az Aquaticum Debrecen Kft. a tulajdonos Debreceni Vagyonkezelő Zrt. jóváhagyása mellett

a beruházás későbbi időpontra halasztása mellett döntött.

A tervezési fázisban elkészült dokumentáció alapján a beruházónak szándékában áll a projekt eredeti helyszínen történő megvalósítása egy jövőbeni időpontban – zárul a közlemény.

Forrás: BORD Építész Stúdió

 Ahogy arról már portálunkon is olvashattak, az Aquaticum Hotel Infinity megépítésére észak-déli irányban 35 méter széles, kelet-nyugati irányban 120 méter hosszú területet jelöltek ki. A szállodában többek között mélygarázs és wellnessrészleg is lesz majd a tervek szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában