Dolgoznak rajta

2022.07.27. 11:51

A pillért már stabilizálták, de a „Köztemető” felirat még a fűben pihen

Megdőlt a temető bal oldali pillére, további munkálatok szükségesek.

Forrás: Czinege Melinda

Egy olvasónk hívta fel a figyelmet a – csaknem két éve – a földön heverő „Köztemető” feliratra, amely a Kassai úti kapunál található. A problémával a debreceni polgármesteri hivatalt kerestük fel.

Forrás: Czinege Melinda

Válaszukban kiemelték, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a működő köztemetők üzemeltetéséről kegyeleti közszolgáltatási szerződés keretében gondoskodik. A jelenlegi üzemeltető az AKSD Városgazdálkodási Kft. Az üzemeltető feladata többek között, hogy a vagyonelemek fenntartásával kapcsolatos feladatokat megkívánt rendszerességgel elvégezze, valamint felújítsa azokat.

Intézkedtek az ügyben

Mint írták, a debreceni polgármesteri hivatal zöldterületi osztályának feladata a temetők fenntartásával, üzemeltetésével kapcsolatos feladatok koordinálása. Ennek értelmében a jelzésünket követően felvették a kapcsolatot az üzemeltetővel. 

Forrás: Czinege Melinda

– Az AKSD tájékoztatott bennünket, hogy a vasszerkezetet, a „Köztemető” feliratot ideiglenesen távolították el a helyéről, miután a kapu bal oldali pillére megdőlt. A balesetveszély elkerülése érdekében végezték el a felirat eltávolítását a kapu tartóoszlopairól. A tartóoszlop statikai helyreállítása folyamatban van, a pillér stabilizálása azóta megtörtént, azonban ahhoz, hogy a vasszerkezet visszakerüljön eredeti állapotába, további munkálatok szükségesek. Az AKSD tájékoztatása alapján a vasszerkezetet rövid időn belül elszállítják – válaszolták. 

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában