Fontos!

2022.06.15. 11:01

Zöld számot indítottak a zöld ügyekért Debrecenben

Zöld szám a zöld ügyekért. Ezzel a kifejezéssel lehet a legjobban körülírni azt az ingyenesen hívható lakossági telefonos szolgáltatást, amelyet szerdán délelőtt jelentett be Balázs Ákos a Nagyerdei Víztoronyban.

Forrás: Kiss Annamarie

Az alpolgármester felelevenítette a Zöld Munkacsoport eddig megvalósított elemeit. Emlékeztetett a parlagfűkommandóra, melyet innovatív módon drónos felderítéssel tettek hatékonyabbá. Kiemelte, hogy a Nagyerdő területén fűnyíráshoz vagy lombfúváshoz kizárólag elektromos eszközöket használnak. Előrevetítette, hogy hamarosan 12 elektromos autóbusz érkezik Debrecenbe, valamint már elektromos kukásautó is járja a város utcáit. 

– A zöldszám-szolgáltatást azért indítottuk el, hogy elérhetővé tegyünk a Debrecenben élők számára egy ingyenesen tárcsázható számot, amennyiben zöld ügyekhez köthető bejelentést szeretnének tenni. A hívásokat egy telefonos ügyfélszolgálat fogadja, majd továbbítja az észrevételeket a Zöldterületi Osztály munkatársainak, hogy minél hamarabb orvosolni tudják a problémát – mondta Balázs Ákos. Az alpolgármester kifejtette,

a zöld számon elsősorban a zöldterületekkel, így faültetéssel, gallyazással, illegális hulladék észlelésével, hulladékgyűjtők kihelyezésével, kaszálással, viharkárokkal vagy használt sütőolaj gyűjtésével kapcsolatos bejelentések érkezését várják.

A Napló érdeklődésére elmondta, rongálás észrevétele esetén is számítanak a debreceniek hívására.

Balázs Ákos alpolgármester és Szekeres Antal jegyző a szerdai sajtótájékoztatón | Forrás: Kiss Annamarie

A sajtótájékoztatón élőben is végigkövethettünk egy telefonos bejelentést, mely végén Hamecz Orsolya, a Zöldterületi Osztály vezetője videóhíváson keresztül részletezte a folyamatot:

– Amint a lakossági hívás az ügyfélszolgálaton keresztül beérkezik hivatalunkba, a szakértői ügyintézők megkezdik a bejelentések kivizsgálását, majd haladéktalanul megtesszük a szükséges intézkedéseket. A hívó fél igénye szerint visszahívással vagy válaszlevél formájában kaphat értesítést – mondta.

Forrás: Kiss Annamarie

Szekeres Antal jegyző kifejtette, a polgármesteri hivatal minőségpolitikája alapvetően két szilárd pillérre épül: a hatékonyságra, melynek része a papírmentes közigazgatás megvalósítása, valamint az ügyfelek igényeinek minél magasabb szintű kielégítésére. Hozzátette, a zöldterületi ügyintézésen túl tervben van a telefonos ügyfélszolgálati rendszer kiterjesztése egyéb településüzemeltetési feladatok ellátására. 

HL
 

Az ingyenesen hívható Zöld szám:
0680/804-999

Ügyfélfogadás: 
Munkanapokon 8 és 16 óra között

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában