Figyelmeztet a polgármester

2022.06.27. 18:09

Tovább küzdenek a vízgondokkal Sárrétudvariban

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Ahogy arról portálunkon is olvashattak nemrég, vízhiányos időszakok alakultak ki az esti órákban Sárrétudvariban a megnövekedett lakossági felhasználás miatt.

Kiss Tibor polgármester hétfő délután arról számolt be Facebook-oldalán, hogy egy vasárnapi biharnagybajomi csőtörés és egy váratlanul megjelenő technológiai fennakadás miatt mindkét tartályuk leürült a hétfő reggeli órákra. Mint írta, a mai nap jelentős fogyasztása miatt a tartályok nem tudják elérni a megfelelő szintet, ezért már délután is szüneteltetni kellett egy időre a vízkiadást, de ezt akaratuk ellenére még egyszer, 17.30-tól 18.15-ig meg kell tennünk.

Reményeik szerint ezzel elérhető egy olyan tartályszint, ami biztosítja az esti ellátást, ha ez mégsem történik meg, 15-20 perces utántöltési idő várható, amikor nem lesz víz. A medencék az éjszakai órákban töltődhetnek olyan szintre, hogy a keddi nap problémamentes legyen.

A polgármester a lakosság türelmét kéri, megjegyezve egyúttal, hogy dolgoznak „a helyzet minél elfogadhatóbb kezelésén”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában