Fejlesztések

2022.06.13. 07:33

Nagy lehetőség előtt áll Hajdúböszörmény

Több mint 6 milliárd forint pályázati forrásból fejleszthet a város.

Jelentős útfejlesztés történt a városban, mely a jövőben tovább folytatódhat | Forrás: Napló-archív

Soha nem látott fejlődésen ment keresztül az ország számos települése az elmúlt évek alatt, amely egyebek mellett a különböző pályázati támogatásoknak köszönhető. Az előző uniós finanszírozási ciklusban több mint 4 milliárd 700 millió forint támogatásból gazdálkodhatott megyénk második legnagyobb városa, a mintegy 30 ezer lakosú Hajdúböszörmény. 

– Ebből készült el a teljesség igénye nélkül: a művelődési házunk teljes felújítása, több mint 21 útszakasz, épületek, kerékpárutak fejlesztése. A Fürdőkerti szabad­időközpontban pedig egy nagy beruházás zajlik jelenleg. Megújultak parkok, zöldfelületek, közösségi terek, ipari park épült, ami teljesen benépesült. Az eddig megvalósult beruházás értéke 3,1 milliárd. És még folyamatban vannak beruházásaink, amik értéke 1,6 milliárd – sorolta Fórizs László pénteken, a Csillagvár Óvoda Dobó utcai telephelyénél épülő új bölcsőde alapkőletételi ünnepségén

Indul az Aradi utcai nagy árok lefedése, ami fölé kerékpárút épül; folyamatban van a Petőfi utcai rendelő építése, ami az alapellátásnak ad helyet, és ide tartozik ez a beruházás is

– tette hozzá. 

További tervek is vannak 

Az alpolgármester a 2021–2027 közötti európai uniós finanszírozási ciklus tervezett fejlesztéseiről is tájékoztatta a hallgatóságot. Hajdúböszörmény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 6 milliárd 200 millió forint forrásra pályázhat. 

– 700 millió forint értékben nyújtottunk be támogatási kérelmet 16 darab utcánk felújítására, melyek között szerepel a nagykörút jelentős szakaszának fejlesztése is. Elbírálás alatt van a strandfürdő gépészetének és a meglévő fürdőnek a felújítására vonatkozó pályázatunk – ismertette. 

Az Élhető települések programban egymilliárd forint értékű fejlesztést céloztak meg, de tervben van a Kölcsey utcai óvoda korszerűsítése és az ipari park bővítése is. – Mindezek mellett előkészítés alatt áll a Nemzeti Rehabilitációs Központ, ami megközelítőleg egy 25 milliárdos fejlesztést jelent majd a városnak – emelte ki Fórizs László.

BS 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában