Minden, mi szem-szájnak ingere

2022.06.20. 17:23

Michelin-csillagok is tündökölnek hétvégén a Nagyerdőn

A magyar gasztroélet színe-java vonul fel hétvégén a Debrecziner Gourmet Fesztiválon.

Forrás: Czinege Melinda

Immár hatodik alkalommal várják a minőségi ételek rajongóit a Nagyerdőn, a részletekről hétfőn volt szó a belvárosi Ikon Debrecenben. 

Puskás István és Mészáros Réka
Forrás: Czinege Melinda

Puskás István alpolgármester hangsúlyozta, hogy az utóbbi években szintet lépett a debreceni gasztronómia, a Gourmet Fesztivállal pedig lehetőség nyílik arra is, hogy ez a helyi közösség aktív szereplője legyen az országos és a nemzetközi folyamatoknak egyaránt. A találkozó sok hagyományos elemmel, de több újdonsággal is várja közönségét július 1. és 3. között.

Mészáros Ádám
Forrás: Czinege Melinda

Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az évek óta közreműködő Stílusos Vidéki Éttermiséghez idén az ismert két Michelin-csillagos séf, Mészáros Ádám, valamint Debrecent képviselve az Ikon Debrecen mestere, Thür Ádám séf csatlakozik. Összesen negyvenhárom étterem, nyolc italkóstoló, két cukrászda és két kávézó mutatkozik be péntektől vasárnapig a Nagyerdőn.

Forrás: Czinege Melinda

Újdonság, hogy a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodtak a szervezők, így amíg a szülők az étel- és italkülönlegességekkel foglalkoznak, a legkisebbeknek programokkal készülnek a Gyermeksarokban. Itt pedagógusok gondoskodnak majd a gyerekek szórakoztatásáról, lesznek erdei játékok és közreműködik a Természettár.

Thür Ádám ismerteti a részleteket
Forrás: Czinege Melinda

Az idei seregszemle központi témája az erdő lesz, erről Thür Ádám úgy fogalmazott: a fenntarthatóság szemléletében izgalmas alapanyagokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Forrás: Czinege Melinda

A Békás tónál ezúttal nemcsak kulináris, hanem filmélményben is részünk lehet az érdeklődőknek a fesztivál kertmozijában, de jótékonysági szemlélettel is bővül a gasztrotalálkozó hagyománya: autista gyermekek rajzai kerülnek aukcióra az interneten.

A 6. Debrecziner Gourmet Fesztivál július 1. és 3. között várja a közönségét.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában