Zöldebb környezet

2022.06.13. 11:11

Lezárultak a tavaszi erdősítések Debrecen környékén, több százezer csemetét ültettek el

Akácok, gyertyánok és kocsányos tölgyek is vannak köztük.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Mintegy 58 hektáron végzett erdősítést idén tavasszal a Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészete, közölte honlapján a társaság. Összesen több mint 450 ezer facsemetét és 2900 kilogramm kocsányostölgy-makkot használtak fel az erdősítési munkákhoz az erdészek. Csaknem 35 hektáron úgynevezett elsőéves erdősítést végeztek, vagyis a véghasználatot követően keletkezett erdőfelújítási kötelezettség alatt álló területen történt meg a mesterséges erdősítés. A munkához 62 ezer kocsányostölgy-, 245 ezer hazai nyár-, 9 ezer nemesnyár-, illetve 120 ezer akáccsemetét, valamint nagyobb mennyiségben vénic szilt, gyertyánt és madárcseresznyét használtak fel.

A megyeszékhely térségében gazdálkodó Halápi Erdészet munkatársai tavasszal hozzávetőleg 55 hektáron erdősítettek. Ennek nyomán 18.500 kocsányostölgy-, 22 ezer szürkenyár-, 600 nemesnyár-, 35 ezer erdeifenyő- és 8 ezer szürkenyár- (elegyfafajként), valamint 32 ezer akáccsemete került a földbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában