Fotókkal

2022.06.10. 19:50

Egyre komfortosabb, élhetőbb, vonzóbb a Csapókert

Szemmel látható: sikeresek a fejlesztések Debrecen északkeleti részén is.

Forrás: Kiss Anamarie

Befejezték a Székely utca fejlesztését, ott nagyfelületű útjavítási munkálatok zajlottak. A Virág és a Kassai utat összekötő 250 méter hosszúságú szakasz mintegy 70 millió forintból újult meg. Tasó László országgyűlési képviselő megjegyezte:

az önkormányzat nagy erőkkel dolgozik azon, hogy Debrecen valamennyi városrészében ugyanolyan komfortfokozatban élhessenek az emberek, de mint mondta, a cél elérése még hosszú út.

Forrás: Kiss Annamarie

– Nincs annyi forrás, ami ezt lehetővé tenné. A TOP Plusz forrásból most kapott jelentős összeget az önkormányzat, mintegy 44 milliárd forintot; ez az elmaradt városrészek infrastrukturális fejlesztését nagyban segítheti – mondta el. Az országgyűlési képviselő nagy örömmel állapította meg a helyszínt járva, hogy a fejlődéshez az ott lakók is igazodnak, hiszen a házakat újítják, rendben tartják.

Forrás: Kiss Annamarie

A bejárást egy ott lakó az ablakából figyelte, s amikor tehette, elégedettségét is megosztotta a képviselőkkel. Egyúttal pedig felhívta a figyelmüket arra, hogy amióta elkészült az új út, azóta sokan túl nagy sebességgel haladnak végig a szakaszon. Ezt balesetveszélyesnek gondolják, így szeretnék, ha tennének valamit a probléma megszüntetéséért.

Szilágyi Edina önkormányzati képviselő azt mondta, sebességkorlátozó tábla kihelyezését kérvényezi.

– A Székely utca bár rövid, de nagyon fontos útszakasz a Csapókertben. Évek óta rossz állapotban volt. Örömmel konstatáltam azt, hogy a körzetemnek ezen szakasza az útfelújítás szempontjából jó ütemben halad, hiszen másfél évvel ezelőtt adtuk át a Keresszegi utcát, és elkészült a Kinizsi utca, a Virág utca is – fejtette ki Szilágyi Edina, hozzátéve, a fejlesztések nem állnak meg: a körzet többi útszakaszának rendbetételén is folyamatosan és tervszerűen dolgoznak, a reményeik szerint a következő érintett szakasz a Dessewffy utca lehet.

Szeptemberre készülhet el

Javában zajlanak a felújítási és átalakítási munkálatok a Csapókerti Közösségi Házban – ezt is szemügyre vették a képviselők. Tasó László lapunknak kifejtette: a fejlesztés azért kiemelten fontos, mert a mintegy 26 ezer lakost számláló városrészen ez az egyetlen közösségi hely.

A Csapókerti Közösségi Ház most könyvtárral bővül, továbbá nagyobb tereket alakítanak ki benne, hogy minél több rendezvénynek helyszíne lehessen az épület a jövőben.

Forrás: Kiss Annamarie

– A hangsúlyt az energetikai fejlesztés kapta, nyílászárók cseréjét, falszigetelés kialakítását, tetőszerkezet felújítását végzik. Jelenleg a festésnél tartanak. A beruházás bruttó összértéke 570 millió forint, de ez még tovább bővülhet, hiszen fontos burkolási, fedési munkákat szükséges elvégezni a külső teraszon – húzta alá Tasó László.

Hozzátette azt is, hogy az önkormányzatok jövőre visszakapják az iparűzésiadóból kiesett forrásaikat, ami Debrecen esetében komoly bevételt jelent, és nagyban segítheti a közösségi célok megvalósítását.

Végre közösség is épül

A Csapókertben tett látogatás a Liget téren ért véget, vagy mondhatnánk úgy is, a végállomáson kezdődött csak el igazán: a helyszínen ugyanis pénteken gyermeknapot tartottak. Délután fél négykor már több mint százan élvezték a zöldterület adta lehetőséget, fiatalok, kisgyermekes családok és nyugdíjasok egyaránt találtak maguknak programot. Elmondható: a park mostanra visszanyerte régi varázsát.

– Képviselőként az elsődleges célom és feladatom a fejlesztések mellett, hogy a közösséget egybe tartsuk. Azt veszem észre, hogy igény van a rendezvényekre – fejtette ki Szilágyi Edina, s mint mondta, ha felépül a közösségi ház, akkor összehangolják az ottani programokat a szabadtériekkel.

BBI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában