Debreceni Egyetem

2022.06.03. 14:11

Aranydiplomásokat köszöntöttek a Műszaki Karon, fotókon az ünnepség!

Az eseményen 50 évvel ezelőtt diplomázott, egykori hallgatók vették át jubileumi díszoklevelüket. Közülük 20 fő az építőgépész, 28 fő pedig az építőipari szakon végzett.

Forrás: Molnár Péter

Dr. Husi Géza, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának dékánja beszámolt az elmúlt évek alatt bekövetkezett változásokról és a jövőbeni tervekről. – A karon jelenleg 8 alapképzésen és 11 mesterképzésen lehet diplomát szerezni. Büszkék vagyunk arra, hogy képzéseink nagy része már nemcsak magyar, hanem angol nyelven is hallgatható, hiszen a világ 130 országából érkeznek ide diákok. Összesen 3400 hallgató tanul a karon, közülük 1100 fő külföldi. 1972-ben a létszám 424 fő volt. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottsághoz beadtuk a doktori képzésünk anyagát, amely jelenleg elbírálás alatt van. Reméljük, rövidesen a doktori képzés is beindulhat – emelte ki dr. Husi Géza.

Dr. Kocsis Imre dékánhelyettes a kar tudományos tevékenységeiről tájékoztatta az egybegyűlteket. – Az utóbbi 15 évben rendkívül nagy változások zajlottak a Műszaki Karon. Nagyon sokszínűek vagyunk, emiatt a problémákat is változatosan tudjuk megközelíteni. Ez sok projektnél kifejezetten hasznos. A karon 2 fő rendelkezik akadémiai fokozattal, de ez a szám folyamatosan nő. A doktori iskola beindítása nagy jelentőséggel bír, mert az oktatói utánpótlást ezen keresztül tudjuk majd biztosítani – fogalmazott.

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában