Fejlesztések

2022.05.10. 14:30

Új napozóterasz és sétány készül Nádudvaron

A fürdőbeli felújításokra és az Emőd-tó fa sétányának előkészítő munkáira kötöttek szerződést.

Maczik Erika (balról), Kárai Sámuel és Aradvári László

Forrás: Marján László

Hétfő délután írta alá Maczik Erika polgármester Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében azt a két szerződést, amelyek hozzájárulnak a város szebbé, komfortosabbá tételéhez, illeszkedve a városfejlesztési elképzelésekhez.

A gyógyfürdőben végzendő felújításokra a Modern kisváros program keretében kerül sor. A strandon megújul a napozóterasz (amely helyi rendezvények esetén színpadként is szolgál) burkolata, a teraszon új, fából készülő korlát, lépcső, ülőpad és árnyékoló lesz. A gyógyfürdő utcafronti kerítését is renoválják teljes hosszában, 130 méteren.

A fürdőfelújítási munkákat az Aradvári Universal Kft. végzi, amelynek képviseletében Aradvári László ügyvezető írta alá a kivitelezési szerződést.

Az Emőd-tó körüli sétány felújításához faanyag beszerzése, megmunkálása a másik szerződés tárgya, amelyet a kivitelező NÁDÉP Kft. képviseletében írt alá Kárai Sámuel ügyvezető.

Mint köztudott, az Emőd-tó körüli sétány balesetveszélyes, jelenlegi állapotában nem tudja betölteni eredeti funkcióját, vagyis azt, hogy a tó körül sétálók biztonsággal közeledhessenek rajta, ezért az önkormányzat önerőből felújíttatja. Ennek első lépése, hogy a felújításhoz szükséges faanyagokat előkészítsék. A jelenlegi szerződés ezen munkák megvalósításához szükséges faanyag beszerzésére, megmunkálására, felületkezelésére vonatkozik. A sétány helyreállítási munkálatai ezután kezdődhetnek.

Marján László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában