Fotókkal

2022.05.10. 14:05

Új hajtások a jövő számára: negyvenéves a Boldogfalva Óvoda

Faültetéssel és műsorral ünnepelték az óvoda születésnapját a gyerekek.

Forrás: Kiss Annamarie

Az Antal József utcai Boldogfalva Óvoda fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepelték a gyerekek és a pedagógusok kedden délelőtt. A születésnapi köszöntőn jelen voltak a városvezetés és a Tankerületi Központ képviselői, valamint részt vettek az intézmény korábbi vezetői is. Így Hajdú Béláné Irénke, az óvoda 40 évvel ezelőtti igazgatója, valamint az intézmény korábbi vezetője, – akit még a gyerekek is ismertek – Sárkányné Gazda Ágota, mindenki Ági nénije.

Barcsa Lajos alpolgármester
Forrás: Kiss Annamarie

– Egy születésnapon kicsit nosztalgiázunk, és visszatekintünk azokra az évekre, amiket átéltünk – mondta köszöntőjében Barcsa Lajos. Az alpolgármester röviden felelevenítette az óvoda jelentősebb eseményeit, jelenével kapcsolatban pedig megjegyezte: ami személyesen megérintette, az óvodának a pedagógiai programja, amire egy élményalapú nevelés jellemző.

Vargáné Aranyász Éva
Forrás: Kiss Annamarie

– Sokan megkérdezik tőlünk, miben rejlik az óvodánk egyedisége. Azt gondolom, ennek a népszerűségnek a titka, hogy az alkalmazotti közösség szoros és régmúltra visszatekintő gyökerekkel rendelkezik. Ez az összetartozás mélyen belénk ivódott. Ezt a gyerekeknek is meg szerettük volna tanítani, ezért egy szociális kompetencia programot dolgoztunk ki, aminek alapjai az egymásra való odafigyelés, elfogadás és gondoskodás. A gyakorlatba ültetve ezeket a múltból hozott értékeket a jövőnek is át tudjuk adni – fejtette ki ünnepi beszédében Vargáné Aranyász Éva. Az óvoda vezetője ezt követően közös faültetésre hívta a gyerekeket, és arra kérte őket, hordozzák szívükben a facsemete üzenetét:

Mélyen gyökerezzünk meg a múltban, támaszkodjunk a jelen értékeire, akár egy fa törzséhez, és hozzunk új hajtásokat a jövő számára

– mondta.

Az óvoda nagycsoportosai ezután egy megható előadással kedveskedtek, majd besegítettek a fa ültetésébe és locsolásába, valamint egyenként saját készítésű szalagokat kötöttek a csemete ágaira. Ami még őket is meglepte: az óvoda pedagógusai is készültek az eseményre: egy hatalmas, tűzijátékkal díszített tortát gurítottak be egy zsúrkocsin az udvarra, és biztosították a gyerekeket, hogy ebéd után mindenkinek jut egy szelet belőle.

HL


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában