Közbeszerzés

2022.05.30. 15:02

Több útját felújítaná Sárrétudvari

A település közbeszerzést írt ki.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Felhívást jelentetett meg Sárrétudvari önkormányzata a május 30-i Közbeszerzési Értesítőben: a település külterületi utak felújítására írt ki pályázatot.

Az önkormányzat Sárrétudvari belterületét elkerülő mezőgazdasági körgyűrű útstabilizálását, burkolat felújítását és csapadékvíz-elvezetését szeretné megvalósítani.

A körgyűrű összeköttetést tud teremteni a 4241 és 4211-es állami közutak között, aminek köszönhetően a mezőgazdasági gépjárművek nem növelik Sárrétudvari gépjármű forgalmát. Az útfelújítások során csapadékvíz-elvezetést és a padkák helyreállítását kell majd elvégezni. A közbeszerzés másik részében a nagyközség külterületén lévő mezőgazdasági út stabilizálását és csapadékvíz-elvezetését kívánja megvalósítani az önkormányzat. A felújítandó út hossza 774 méter. A leendő kivitelezőnek széles stabilizált útburkolatot kell tervezni föld útpadkával.

Az utat jelenleg is használják, részben zajlik a víztelenítése.

A tervezési szakaszon jelenleg földút található, melynek anyaga agyag. A mezőgazdasági forgalom hatására a felülete megrepedezett, kigödrösödött, kivályúsodott, a vizet nem tudja elvezetni, esős időben szinte járhatatlan. Mivel jelenlegi állapota igen leromlott, járófelülete nem rendelkezik egyenletes oldaleséssel, így a csapadékvizet nem tudja elvezetni.

Az önkormányzat június 15-ig várja a pályázatokat.

GCS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában