Kávé és péksüti, két keréken

2022.05.13. 15:57

Tekerjünk munkába, de ne éhgyomorral! – újra lesz bringás reggeli Debrecenben

A Magyar Kerékpárosklub helyi szervezeteivel és partnereivel az ország 50 pontján várja a kerékpárosokat bringás reggelivel vagy uzsonnával.

Forrás: Kiss Annamarie

 A klub immár 13. éve szervezi meg a Bringázz a munkába!-kampányhoz csatlakozó Bringás reggelit és uzsonnát, melyhez Debrecenben az EDC Debrecenen keresztül ezúttal 14 cég is csatlakozik. A részletekről pénteken a szervezet székházában volt szó.

Dancs László
Forrás: Kiss Annamarie

– Az EDC Debrecen évek óta zászlóvivője a fenntartható közlekedés ösztönzésének – emlékeztetett Dancs László az EDC Debrecen képviseletében. Elmondta, hogy egymás után három alkalommal is elnyerték a „Kerékpárosbarát Munkahely” díjat, ebből egyszer kategóriagyőztesként. Az EDC folyamatosan fejleszti a a kerékpáros munkába járás feltételeit, emellett ebben az évben célul tűzte ki azt is, hogy városszintű összefogást kezdeményezzen.

Nagy Gábor
Forrás: Kiss Annamarie

– A Kossuth téren május 17-én reggel 6 és 9 óra között találhatnak meg bennünket mindazok, akik biciklivel mennek dolgozni - tudatta Nagy Gábor szervező, a Magyar Kerékpárosklub tagja. Elmondta, akik arra járnak, pontosabban gurulnak, azok üdítő, kávé és péksütemény mellett kerékpározással kapcsolatos tanácsokat is kaphatnak a főtéri reggeli közben. Újdonsággal is jelentkeznek idén a szervezők: egy debreceni cargokerékpár-gyártó cég fejlesztésével megoldódhat, hogy ezentúl ne csak egy ember, hanem rajta kívül gyermekekkel vagy más nagyobb súllyal is napi szinten biztonságosan tudjon közlekedni. A bringás reggelin több új modellt is láthatnak az érdeklődők a villamosrásegítéses és a hagyományos biciklik között egyaránt. 

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában