Akadálymentes épület

2022.05.20. 11:09

Szebb és korszerűbb lett a Görgey utcai óvoda

Az épületen egy év alatt kívül-belül nagy munkát végeztek.

Forrás: Molnár Péter

Tizenkét debreceni óvoda újult meg az elmúlt években Debrecenben. Pénteken a Görgey utcán vehettek hivatalosan is birtokba egy korszerű épületet a legkisebbek, amely esztétikai és energetikai felújításon esett át, a részletekről Papp László polgármester beszélt. 

Forrás: Molnár Péter

A beruházás tavaly februártól 2022 tavaszáig összesen bruttó 227 millió forintból valósult meg. A fejlesztésre az önkormányzat 162 millió forint uniós forrást nyert, a különbözet 56 millió forintot az önkormányzat biztosította. A homlokzati munkálatok mellett új nyílászárókat szereltek be, megújult a fűtéstechnika és a szellőzőrendszer, a bel-és kültéri világításrendszer, emellett az óvoda teljes területét akadálymentesítették. A jelenleg folyamatosan emelkedő energiaárak figyelembevételével ez a beruházás nagy költségektől mentesítheti majd az intézmény fenntartóját – tette hozzá.

Erdélyi Edit Tünde óvodavezető (balról), Bordásné Gyuris Katalin önkormányzati képviselő és Papp László polgármester
Forrás: Molnár Péter

Papp László hangsúlyozta, az elmúlt években elindult szisztematikus óvodafelújítási programnak köszönhetően csaknem 3 milliárd forintos keretből már tizenkét debreceni intézmény esett át felújításon, és nyolc továbbiban van folyamatban korszerűsítés összesen 2, 6 milliárd forint értékben, emellett a Tócóvölgyben új óvoda épül. A Görgey utcára jelenleg 201 óvodás jár, jövőre pedig még többen, 216-an keresik majd a jelüket az öltözőkben. 

Bordásné Gyuris Katalin önkormányzati képviselő
Forrás: Molnár Péter

Bordásné Gyuris Katalin önkormányzati képviselő önkormányzati képviselő elmondta, hogy az elmúlt bő egy év munkálatait a Görgey utcán úgy sikerült lebonyolítani, hogy közben az intézményt nem kellett bezárni. A kivitelező zaj- és akadálymentesen oldotta meg a korszerűsítési feladatokat úgy, hogy közben zavartalanok voltak a gyerekek mindennapjai. - A projekt nemcsak a gazdasági hatékonyságot szolgálja, hanem a 21. század kihívásainak is eleget tesz, emellett a fentartható fejlődést szolgálja a külső nyílászárók cseréje, a külső homlokzati fal szigetelése, a hőszivattyú technológiai korszerűsítése  – hangsúlyozta. 

Erdélyi Edit Tünde óvodavezető
Forrás: Molnár Péter

Erdélyi Edit Tünde óvodavezető hozzátette, az óvoda udvarának modernizálása még nem fejeződött be, de a tágas külső terekben és a természetes anyagokkal felszerelt csoportszobában tölthetik a mindennapokat. 

SzD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában