Bőven akadt zsákmány

2022.05.11. 09:46

Százötven horgász versenyzett a Látóképi-víztározónál

Balmazújvárosi egyesületek tagjai fogták a legtöbbet.

Illusztráció

Forrás: MW-archív

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének rendezésében az elmúlt hétvégén zajlott az évtizedes hagyományokkal rendelkező klasszikus finomszerelékes csapatverseny, kiegészülve hosszú előkés fee­der kategóriával. A hétvége második napján egyéni versenyt szervezett a társaság, melyen finomszerelékes, illetve feeder kategóriákban felnőtt és veterán versenyzők is összemérték tudásukat – tájékoztatott hivatalos oldalán a horgászszervezet. 

A két hétvégi napon csaknem 150 horgász és horgászvezető látogatott ki a Látóképi-víztározóhoz, hogy a horgászsport kapcsán találkozzanak ellenfelekkel, barátokkal, ismerősökkel. Ugyan nem mindenek felett álló a jó eredmény elérése, de a versenyzők nagy része egészen komolyan felkészült a sikeres szereplés érdekében. Az első versenynapon 4-5 kilogrammos átlagfogások születtek, majd a partközeli, nagy mennyiségű etetés hatására a második napra 7-8 kilogrammra emelkedtek az átlagfogások. A zsákmányolt halak nagy részét dévérkeszeg adta. Kisebb részben pontyokat, járulékos halként balint, fekete sügért és compót fogtak horgászaink. A csapatversenyeken a balmazújvárosi egyesületek diadalmaskodtak, egyéniben Kovács Gyula, Sólyom László és Kapusi Sándor volt a legjobb. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában