Nagy zsüzsgés a Nagyerdőn

2022.05.16. 19:00

Százhetven állatfaj otthonában tartott családi napot a Debreceni Egyetem

Látványetetés és bátorságpróba színesítette a programfelhozatalt.

Forrás: unideb.hu

Gyermekzsivajtól volt hangos a Nagyerdei Kultúrpark szombaton, ahol a Debreceni Egyetem dolgozói és hozzátartozóik Családi Napon kapcsolódtak ki. Az ismeretterjesztő és szórakoztató programokon csaknem ezren vettek részt – adta hírül az unideb.hu.

A megnyitón Bartha Elek oktatási rektorhelyettes és Berényi András, a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ (DEMEK) vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd a Csicseri és Borsó zenekar szórakoztatta a résztvevőket. Az állatkert Pálmaházában a gyerekek bátorságpróbán vehettek részt, ahol például letakart üvegekben elhelyezett veszélytelen pókokhoz és sziszegő csótányokhoz nyúlhattak be a legbátrabbak. A szakvezető által irányított sétán pedig bemutatták a Nagyerdő fái között 1958 óta működő, jelenleg 17 hektáros létesítményt, amelynek állatkerti részében öt földrész 170 állatfajának mintegy 900 példányát lehet tanulmányozni.

A résztvevők látványetetéseken ismerkedhettek meg egyebek mellett a vízilovakkal, a kapucinusmajmokkal, a kis pandákkal, az ormányos medvékkel, a szurikátákkal, a lajhárokkal, a tatukkal, a mosómedvékkel, valamint a pingvinekkel. 

A Kultúrpark másik felén található Vidámparkban 22 játékot próbálhattak ki a résztvevők. Emellett tombolasorsolást is tartottak, amelynek főnyereménye a debreceni Kultúrparkba érvényes egy évre szóló családi bérlet volt.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában