Hatalmas fejlesztések vannak kilátásban

2022.05.17. 11:46

Szakmai nap az MK-n: fókuszban a mérnöki szimuláció

Forrás: Kiss Annamarie

A szoftveres mérnöki szimuláció világába kínált betekintést a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Gépészmérnöki Tanszék és az eCon Engineering Kft. közös szakmai programja.

– A rendezvény célja, hogy a folyamatos fejlődés és szakmai együttműködés jegyében ipari partnereinknek bemutassuk a Műszaki Karon folyó legújabb kutatásokat – emelte ki dr. Mankovits Tamás, a Műszaki Kar Gépészmérnöki Tanszékének vezetője.

Forrás: Kiss Annamarie

A Műszaki Karon az elkövetkezendő időben jelentős fejlesztések fognak megkezdődni. Megújulnak az épületek, átalakul az oktatás. Ennek részleteiről dr. Husi Géza, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának dékánja számolt be. – Megkaptuk az engedélyt a Műszaki Kar korszerűsítéséhez. A tervek szerint két év múlva a kar egy új szárnnyal fog bővülni. A „B” épületet – amelyben jelenleg a Mechatronikai Tanszék működik – átépítik, emeletet húznak rá, a főépülettel pedig függőfolyosó köti majd össze – mutatta be a látványterveket, amelyek belső munka eredményei, az egyetem építészmérnöki tanszékén készültek.

Forrás: Kiss Annamarie

– A műszaki oktatásban a gyártástechnológiával és a gépelemekkel kapcsolatos tantárgyainkat fokozatosan, de nagyon dinamikusan újítjuk meg, annak érdekében, hogy ne a harminc évvel ezelőtt kidolgozott feladatokat kelljen a hallgatóknak megoldaniuk. Emellett új technológiákra fogunk áttérni. Ezt a fejlesztést négy ütemben fogjuk végrehajtani – tette hozzá a dékán, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a Debreceni Egyetem Science Parkja egy járműipari kutató centrummal fog gazdagodni. Ebben kimondottan a járműgyártásra fókuszáló labor, illetve oktatási helyiségek kapnak majd helyet, de a robottechnikát is itt fogják oktatni.

Panyiczki-Berényi Viktória
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában