Plusz öt

2022.05.24. 08:00

Sok a gyerek, kinőtte Pallag az óvodáját

Emelni kellene a felvehető létszámon – a debreceni közgyűlés dönt.

Forrás: Freepik

Pallag egyetlen óvodája két csoportszobával a Manninger Gusztáv utca 6. szám alatt működik mint a Boldogfalva Óvoda telephelye. Bár az épület felújítása és tornaszobával történő bővítése már korábban megtörtént, a felvehető gyermeklétszámon (45 fő) emelni kellene, mert a pallagi városrész lakosságának és vele együtt az óvodás korú gyermekek számának folyamatos emelkedése évek óta megfigyelhető.

A 2022/2023-as nevelési évre a pallagi óvodába jelentkező gyermekek száma 23 volt – közülük 14 nyert felvételt, mellyel a következő nevelési évben a pallagi telephelyen jogviszonyban álló gyermekek létszáma 49 fő lesz.

A fentiek miatt az önkormányzat humán főosztályának vezetője, Marosi-Rácz Julianna előterjesztésében a Boldogfalva Óvoda alapító okiratának módosítását javasolja azzal, hogy 2022. augusztus 31. napjával a pallagi óvodába felvehető gyermeklétszám a jelenlegi 45 főről 50 főre emelkedjen. 

A témát a debreceni közgyűlés május 26-án tárgyalja.

CH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában