Fotókkal

2022.05.26. 14:58

Pozitív, szép élménnyel gazdagodtak a Gyermekklinika kis lakói

A betegek családjaik és egészséges társaik körében vehettek részt a gyermeknapi eseményen.

Forrás: Kiss Annamarie

A Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” alapítvány szervezésében először tartottak gyermeknapi programot a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika kis betegeinek. Az esemény kapcsán egy helyi cég jelképesen 5 millió 101 ezer forint adományt adott át az alapítványnak – számoltak be a hírről a helyszínen tartott sajtótájékoztatón, csütörtökön.

Forrás: Bódi Sándor

Mogyorósy Gábor, a DE KK Gyermekklinika docense, az alapítvány kuratóriumi tagja az eseményen elmondta, a felajánlott adománynak megvan a helye. – Egy olyan ideggyógyászati vizsgáló eszközt vásárolunk belőle, amely eddig nem állt rendelkezésre az intézményben. Ez a vizsgálatok egy fontos kiegészítő eszköze, mely segítségével elmondhatjuk, világszínvonalú mértékben lesz felszerelve az ideggyógyászat – emelte ki, hozzátéve, az eszköz árának hiányzó részét maga az alapítvány pótolja ki.

Remek lehetőség

Nagy Beáta egyetemi tanár, a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekrehabilitációs, Gyermeklélektani és Pszichoszomatikus Osztályának vezetője szerint maga az esemény egy remek lehetőség a bentlakók számára. – Ugyanazon a helyen, ahol hétköznaponként a gyógyítás zajlik, injekcióra, infúzióra, műtétre érkeznek, most egy rendhagyó, pozitív élményben lehet részük a teljes családjuk társaságában – mondta, hangsúlyozva, a kis betegek mellett az egyetem óvodájából is sokan ellátogattak a programra. – Az a tapasztalatunk, hogy a beteg és az egészséges gyermekek egy közös tábor, program kapcsán jobban megismerik egymást, ezáltal jobban tudják segíteni is a másikat, miközben mindannyian élményekkel gazdagodnak.

A gyermeknapi programon többek között a honvédség, a katasztrófavédelem, és a rendőrség is képviseltette magát, sőt, rendőrkutya-bemutatót, és állat asszisztált bemutatót is tartottak.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában