Három projekt is folyamatban van

2022.05.23. 20:10

Milliós beruházások érnek révbe hamarosan Ártándnál

A hónap végén akár már használhatják is az új játszótereket az ártándi gyerekek.

Két játszóteret is felújít az önkormányzat | Illusztráció: MW-archív

Zajlanak a munkálatok a határ menti Ártándon. A kicsivel több mint 500 fős településen három beruházás is folyamatban van, amelyek várhatóan egy-két hónapon belül el is készülhetnek. 

– A Magyar falu programban (MFP) nyertünk korábban játszótereink felújítására 4 és fél millió forint támogatást. Ebből az óvoda udvarán lévő és a hivatallal szemben található játszóterek elemeit cseréljük. Várhatóan ezek a hónap végéig el is fognak készülni – mondta a Napló megkeresésére Benkő Sándor polgármester. Szintén MFP-forrásból munkálkodnak a művelődési ház külső, valamint egy szociális bérlakás belső felújításán. Előbbire 25 millió forintot, utóbbira pedig 14 millió forintot fordít az önkormányzat. – A tervek szerint a művelődési ház június közepére, míg az önkormányzati lakás másfél hónap múlva készül el – tette hozzá a polgármester. A munka viszont ezekkel nem ér véget, ugyanis ebben az évben – szintén MFP-pályázaton – közösségi terek és létesítmények fejlesztésére 10 és 25 millió forintot nyert a község. 

Benkő Sándor elmondta: a következő időszak legnagyobb feladata a közmunkaprogramban a közterületek zöldfelületeinek karbantartása. – Nincs olyan rendeletünk, és nem is lesz, amely arra kötelezné a lakosainkat, hogy ingatlanuk előtt a füvet levágják, gondozzák. Ezt az önkormányzat négy munkatársa végzi, összesen kilenc darab fűkaszánk áll hozzá rendelkezésre – részletezte a településvezető. 

BS 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában