Helyi közélet

2022.05.25. 15:09

Milliókat nyertek debreceni tudományos műhelyek, szakkollégiumok

A művészeti képzés sem maradt támogatás nélkül.

Forrás: Unideb.hu

Sikerrel szerepeltek a Nemzeti Tehetség Program pályázatain a Debreceni Egyetem tudományos műhelyei és szakkollégiumai, amelyek összesen csaknem 26 millió forintot nyertek az intézmény hallgatóinak tehetséggondozására – olvasható az Unideb.hu-n.

A 2008-ban indított Nemzeti Tehetség Program célja, hogy segítse a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetséges diákok támogatását. A mostani pályázat egyik nyertese a Debreceni Egyetem több mint 20 éve működő Tehetséggondozó Programja, a DETEP.
A DETEP mellett jelentős támogatást nyert különböző tudományos rendezvények, lebonyolítására, találkozók, workshopok szervezésére az Általános Orvostudományi, a Bölcsészettudományi, valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Tudományos DiákKöri (TDK) műhelye. Az egyetem szinte valamennyi, a klasszikus tudományokra épülő és azt ápoló szakkollégiuma sikerrel szerepelt a pályázaton, így a nagymúltú Hatvani István, Kerpely Kálmán, Sántha Kálmán és a Tormay Béla Szakkollégium is jelentős támogatáshoz jutott, amelyet saját programok szervezéséhez, valamint a tudományos kapcsolatépítéshez használnak majd fel az elkövetkező évben. 

A nyertes tehetséggondozó műhelyek között található a művészeti képzésben résztvevő tehetségeket támogató Gulyás György, valamint a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában