Vetélkedő

2022.05.19. 16:30

Megmutatták a diákok, hogy mennyit tudnak a Hortobágyról

Forrás: hnp.hu

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság ismét meghirdette a HortobágyON vetélkedőt 7-8. osztályos tanulók számára. A 2 fordulós egyéni vetélkedőre összesen 73 tanuló küldte be feladatlapjait. A verseny folyamán a gyerekeknek a Hortobággyal kapcsolatos sokoldalú ismereteikről kellett számot adniuk. Először írásban találkoztak néprajzi, művészetekről szóló, természettudományos és irodalmi kérdésekkel, majd a döntőben játékos, gyakorlatias feladatokat kaptak a Hortobágyi Vadasparkban. Kiderült, mennyit tudnak a vadlovakról, a kis lilikről, a gulyások viseletéről, a madarak csőrtípusairól vagy a gyógynövények hatásáról és illatáról. A döntőbe egy vajdasági tanuló is bejutott – adta hírül honlapján a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.

A döntő végeredménye

1. helyezett: Sass Petra, Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI, felkészítő pedagógusa Serra-Páka Szilvia

2. helyezett: Lénárt Gabriella, Túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola, felkészítő pedagógusa Pagonyiné Mikes Irén

3. helyezett: Dukai Balázs, Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola, felkészítő pedagógusa Komlósné Oláh Mária

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában