Önkéntes akció

2022.05.09. 10:40

Leszámoltak a szeméttel a megyében

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal csaknem 150 munkatársa gyűjtötte megyeszerte a hétvégén a szemetet.

Az idén 10. alkalommal megszervezett TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk egyik legnagyobb önkéntes mozgalma, amelyhez oktatási intézmények, egyesületek és civilszervezetek, államigazgatási szervek és magánszemélyek egyaránt csatlakozhatnak - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal közleményében. A hivatal munkatársai idén először csatlakoztak a rendezvényhez. Debrecenben a Gázvezeték utcai salakmotorpálya mögötti zöld terület, valamint az Egyletkert utca környéke, Balmazújvárosban a Nagyhát felé vezető közút környéke, és Berettyóújfaluban a Csalogány utca mögötti rész megtisztítását vállalták, ahol összesen 140, egyenként 220 literes zsákot töltöttek meg szeméttel. 

A kormányhivatalok 2021. március 16. óta látnak el területi hulladékgazdálkodási hatósági feladatokat. A tavalyi évben csaknem 1.800, míg idén már napjainkig mintegy ezer ügy indult, melyek döntő többsége bejelentés volt: vagy a HulladékRadar applikáción érkezett vagy közvetlenül a hivatalhoz jelentették be. Ezek eredményeképpen megyénkben több mint 600 esetben a kötelezett eleget tett a hatósági döntésben foglaltaknak, 29 alkalommal összesen több mint 1 millió kg illegális hulladék elszállításáról a kormányhivatalnak azonban végrehajtás útján kellett intézkednie.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában