Programajánló

2022.05.24. 12:56

Lesz itt minden: az egész város készül a gyermekek hétvégéjére

Fociznak a robotok, bábszínházi mesehősök ülnek villamosra Debrecenben.

Forrás: Kiss Annamarie

Nem hivatalos, mégis a legkedvesebb ünnep május utolsó vasárnapja – fogalmazott Puskás István alpolgármester kedden a Tímárházban, a gyermeknapi programsorozat ismertetőjén.

Mint már a debreceni családok megszokhatták idén is sok helyszínen, változatos programokkal várják őket.

Élménygazdag napokat ígér a Vojtina Bábszínház, az Agóra, a Nagyerdei Kultúrpark és a Méliusz Juhász Péter Könyvtár központi és józsai fiókkönyvtára, ahol kreatív délelőtt, mese és kézműveskedés fogadja a legkisebb olvasókat. A városi rendezvényeket a Demki szervezi, az intézmény tizenkét városrészben, köztük a Liget téren, az újkerti szánkódombnál, a Borsos-villában és a halápi sportpályán ígér élménygazdag pillanatokat. Halász D. János ügyvezető igazgató hangsúlyozta, hogy intézmények közül a Tímárház is egész évben gondoskodik a gyermekek szórakoztatásáról, köztük a töretlenül népszerű Mesejurtával. 

Halász D. János
Forrás: Kiss Annamarie

Három napon át, péntektől vasárnapig Aquamanó főszereplésével, játszóházzal, ugrálóvárral, és sok más izgalmas élményelemmel várják a debreceni családokat, akik a részletes programról a Demki honlapján tájékozódhatnak. A Vojtina Bábszínház két alkalommal szervez babusgatót az ünnepi hétvégén, színpadra lép Vas Laci, de Csodavillamosra is ülhetnek a gyerekek az 1-es villamos vonalán vasárnap 13 és 17 óra között. A részletekről a bábszínház honlapján lehet tájékozódni.

Az arculat új, de a mottónk a régi – jegyezte meg Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark igazgatója, utalva arra, hogy az állatkert és vidámpark nemcsak gyermeknapon, hanem szinte egész évben fogadja a látogatókat. Elmondta, hogy a gyermeknap szombaton és vasárnap kiemelt szórakozási lehetőségekkel készülnek, lesz ökokuckó, valamint idén első alkalommal ínyenc falatokat is kóstolhat a közönség. A leghosszabb ünneplés az Agórában lesz, ahol egy héten át várják a családokat többek között kísérleti bemutatókkal, robotshow-val Sportos robotok címmel, de nem maradnak a közkedvelt interaktív játékok sem.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában