Kéthetes emlékfutás

2022.05.04. 20:58

Körbefutják az országot a magyar katonák, megvan, milyen hajdú-bihari településeket érintenek

Két napon át láthatjuk őket megyénkben.

Forrás: illusztráció / Szováthy Kinga / bocskaidandar.hu

Forrás: illusztráció / Szováthy Kinga / bocskaidandar.hu

Az egész országon átívelő toborzó emlékfutást szervez május 6-20. között a Magyar Honvédség, valamint az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért és a Katonaolimpikonok Baráti Kör, hogy népszerűsítsék a katonai hivatást, a sportot és az egészséges életmódot, írja a Honvédelem.hu.

A kéthetes programsorozat idején hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák 1800 kilométeres útvonalon 219 települést érintenek, végül május 20-án érnek célba Budapesten.

A futás során érintett településeken belül bárki csatlakozhat a katonákhoz, akár már május 6-án, az indulás napján, a budapesti Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központtól egészen a Városliget Parkjáig.

A rendezvény több jeles naphoz is kapcsolódik: a Magyar Sport Napjához, a Vöröskereszt Világnapjához és a Honvédelem Napjához. A szervezők az egyes helyszíneken különféle bemutatókkal, véradássál, megemlékezésekkel, kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Nagyszabású rendezvények lesznek – többek között – Tatán, Székesfehérváron, Veszprémben, Szombathelyen, Kaposváron, Szegeden, Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon és Egerben is.

A részletes útvonal szerint a katonák május 14-én érkeznek Hajdú-Bihar megyébe, és másnap mennek tovább Szabolcs-Szatmár-Bereg irányába.

A két nap teljes ütemterve:

  • 05.14. Békéscsaba-Gyula-Sarkad-Sarkadkeresztúr-Zsadány-Komádi-Furta-Berettyóújfalu-Nagyrábé-Biharnagybajom-Sárrétudvari
  • 05.15. Püspökladány-Kaba-Hajdúszovát-Ebes-Debrecen-Hajdúsámson-Nyíradony-Nyírmihálydi-Nyírbogát

Az országos útvonalat itt lehet megnézni.

A programról a Magyar Honvédség karrier- és közösségi oldalán lehet tájékozódni. Az emlékfutás fővédnöke dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, védnöke Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában