Megyei körkép

2022.05.03. 07:00

Kiderült, mikor nyit a debreceni strand, újdonságok is lesznek

Hajdúszoboszlón és Püspökladányban már az elmúlt hétvégén is csobbanhattunk.

Bekecs Sándor

Forrás: Czinege Melinda

Megyénk strandjai felkészültek az idei strandszezonra, sok helyen már az anyák napi hétvégén is várták a vendégeket. Kilencvenötödször nyitott az ország népszerűbb komplexumai között számon tartott hajdúszoboszlói Hungarospa, amely szombaton ingyenes esti rendezvénnyel kezdte a szezont. Másnaptól pedig a püspökladányi Sárrét Kincse Gyógyfürdő is fogadta vendégeit.

Május 20-ra tervezzük a debreceni strand megnyitását, bár a meteorológusok egyelőre nem jósolnak még kedvező időt a következő hónapra. Mindenesetre bízunk benne, hogy ez addigra pozitív irányba változik

– mondta megkeresésünkre Fazekas Lajos, az üzemeltető Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője. Az idei szezonra már elkezdték, illetve jelenleg is folyamatos a felkészülés: elvégzik a szükséges karbantartásokat, takarításokat és a gépészeti rendszert is üzembe helyezik a szezonkezdetre. Korszerűsített öltözővel és a gyermekmedencében egy új csúszdával is készül a pünkösdi nyitóhétvégéjére a hajdúböszörményi Bocskai Strand- és Gyógyfürdő. Bertalan Péter ügyvezető a Napló érdeklődésére elmondta: a tavalyelőtti árakkal várják a strandolókat.

Több vendégre számítanak Debrecenben

Ahogy egyre melegszik az idő és emelkedik a napi átlaghőmérséklet, úgy kerülnek napirendre az olyan szabadidős elfoglaltságok, mint a strandolás. Ezzel a szolgáltatók is tisztában vannak, így igyekeznek minden évben úgy készülni, hogy az igényeknek megfelelően időzítsék a nyitásukat. 

Két és fél éve annak, hogy teljeskörűen felújították és átépítették a debreceni Aquaticum Strandot, ami – tekintve az elmúlt két év pandémia okozta korlátozásait – sokaknak még szinte újdonságként szolgálhat. A nyitást május 20-ra tervezik. 

– Mivel a strandunk még nincs 3 éves, így nagy fejlesztésekről nem tudok egyelőre beszámolni. Természetesen igyekszünk minden szezonra apróbb újításokkal készülni, amelyek főleg a vendégek kényelmét szolgáló szolgáltatások bővítését jelentik. Ilyen többek között a bérelhető baldachinos ágyak és a sportesz­közök számának növelése – tájékoztatott Fazekas Lajos, az üzemeltető Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője, aki hozzátette:

a tavalyi évben több mint 170 ezer vendégük volt, de bíznak benne, hogy ez a szám idén 200 ezer fölé emelkedhet. 

Nyitásra készen állnak 

A hajdúböszörményi Bocskai Strand- és Gyógyfürdő fedett része és uszodája egész évben fogadja a látogatókat, a strandot pedig idén a pünkösdi hétvégével nyitná meg az üzemeltető. Bertalan Péter ügyvezető megkeresésünkre hozzátette: az időjárás függvényében ez akár hamarabb is megtörténhet. 

Idén egyelőre tartjuk a tavalyelőtti árainkat. Jelenleg a szükséges karbantartásokat, takarításokat és fertőtlenítéseket végezzük. Újdonság ebben az évben, hogy koedukálttá alakítottuk át az öltözőt, illetve karórás rendszerrel működő szekrényeket szereztünk be

– tette hozzá. A közeljövőben indul a strandon egy energetikai korszerűsítés is, amelynek részeként a légtechnikát modernizálják. 

Anyák napján nyitotta meg kapuit látogatói előtt a püspökladányi Sárrét Kincse Gyógyfürdő. Elek István, az üzemeltető cég ügyvezetője lapunk érdeklődésére elmondta: fejlesztésük erre a szezonra nincs, azonban keresik azokat a pályázati lehetőségeket, amelyekkel a szolgáltatásaik színvonalát emelni tudják. 

A tervezett és ütemezett karbantartásokat elvégeztük. A legfontosabb célunk, hogy a pihenni és strandolni vágyók igényeinek megfeleljünk és ezt a színvonalat folyamatosan emeljük. Tervezünk idén is strandpartyt, illetve több olyan gyermek- és családi programot, ahol minden korosztály megtalálja a saját szórakozását. Tavaly a korlátozásokat követően rekordszámú látogatónk volt júliusban

– tette hozzá a vezető. 

Bekecs Sándor 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában