Orosz-ukrán háború

2022.05.10. 10:15

Készen állnak a menekültek befogadására Hajdúdorogon

Összesen tíz témát tárgyalt a hajdúdorogi képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Illusztráció

Forrás: MW-archív

Az ülésen szó esett azokról az Ukrajnából érkező menekülőkről, akik a városban találtak átmeneti békére. Horváth Zoltán polgármester elmondta: magáncsaládoknál kaptak szállást, az önkormányzatnak eddig nem kellett részt vállalnia, ugyanakkor készen állnak arra, hogy átmenetileg vagy éppen hosszú távon is szállást biztosítsanak a menekülteknek. A képviselő-testület egymillió forintos keretösszeget különített el a célra, az előkészületekre ebből a forrásból mintegy 700 ezer forintot használtak fel. 

A helyi önkormányzatok évente átfogó értékelést készítenek a gyermekjóléti és -védelmi feladatok ellátásáról, a 2021. évi tevékenységről is szó volt az ülésen. Elhangzott: a jelzőrendszer a járványhelyzetben is jól működött. Ugyanakkor a hozzászólásokból egyértelművé vált, hogy van min dolgozni, hiszen akadnak nehézségek a városban, vannak problémás családok. Szavaztak a képviselők ezeken túl a települési támogatások helyi rendszeréről és a szociális igazgatásról szóló rendelet módosításáról. Továbbá elbírálták a hajdúdorogi civil szervezetek és társadalmi önszerveződések által benyújtott pályázatokat, a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének, valamint a Hajdúdorogi Református Egyházközség kérelmét. 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában