Adománygyűjtés

2022.05.10. 19:00

Jótékonysági váltófutás a háborús gyermekekért

Forrás: Dandé Melinda

A hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adománygyűjtő váltófutást szervezett a Hajdúsámson és Tiszabecs közötti útvonalon a kárpátaljai árva, elhagyott, menekült, beteg gyerekek számára a madarak és fák napján.

A húsz futó az iskola pedagógusaiból és dolgozóiból állt össze, összesen 109 kilométert tettek meg 18 települést érintve.  – Intézményünk szeretne részt vállalni az ukrán háború miatt nehéz élethelyzetbe került gyermekek megsegítésében, így az általunk előzetesen, valamint a futás alatt összegyűjtött adományokat a városunkban szolgáló Szanyi György református lelkésszel együttműködve juttattuk el a tiszabecsi határhoz – tudtuk meg Bujdosó Tibor igazgatótól.

– Önkormányzatunk is támogatta e nemes kezdeményezést, felajánlásunkat személyesen adtam át a tiszteletesnek, induláskor pedig köszöntöttem a futókat városunk nevében, akikre nagyon büszkék vagyunk – árulta el Antal Szabolcs polgármester.

A résztvevőkhöz diákok, illetve kerékpárral pedagógusok is csatlakoztak az első szakaszon.

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában