Folytatódott a bébibumm!

2022.05.26. 11:44

Jókedvű és rengeteget játszik a debreceni állatkert legfiatalabb lakója

Újabb cigája bárány született a Nagyerdőn.

Forrás: debreceni állatkert

A nyár közeledtével is folytatódik a bébibumm a debreceni állatkertben, ahol mintegy két hónappal az idei első szaporulat után a napokban ismét egészséges utóddal gyarapodott a cigája juhok csapata.

Az életerős kis jerke jókedvűen és sok játékkal, de még anyja gondoskodása mellett tölti idejét az állatsimogatóban, ahol a látogatók születése óta találkozhatnak vele.

Forrás: debreceni állatkert

Mint azt az állatkert írja, kiemelt feladatuknak tekintik az őshonos, illetve hazánkban nagy múltú állatfajok és fajták génállományának megőrzését, ezért is tartja 2016 óta a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjának törzsállományából származó cigája juhokat. A kisázsiai származású cigája a XVIII. század végén került hazánkba, és igen gyorsan el is terjedt, mivel hegyvidéki eredete ellenére jól alkalmazkodott az alföldi tartáshoz, illetve húsa és teje mellett a helyi juhfajtáknál finomabb gyapja is jól hasznosítható. Jellegzetessége a hosszú, lelógó fül. Több színváltozata is létezik, de Magyarországon a fekete fejű és fehér gyapjas a leggyakoribb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában