Keddtől csütörtökig

2022.05.17. 19:57

Ismét Debrecenben tanácskoznak a reumatológia legjei

Szabó Zoltán: az elkövetkező hónapokban létrehozunk egy reumatológiai komplexumot.

Forrás: Molnár Péter

Örömömre szolgál, hogy végre ismét együtt lehetünk, az orvostudománynak köszönhetően társadalmunk leküzdötte a koronavírust

– fogalmazott köszöntőjében kedden délután Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója az immár kilencedik alkalommal megrendezett Debreceni Reumatológiai Oktatási Program megnyitóján a Kölcsey Központban. Arról beszélt, hogy a kutatóknak, orvosoknak és gyógyszerészeknek hála ugyanott folytathatjuk az életünket, ahol abbahagytuk két évvel ezelőtt.

Forrás: Molnár Péter

Már a jövőre gondolnak

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja hasonlóképpen vélekedett, és a jövőre nézve pozitív gondolatot fogalmazott meg. – Igaz, jelenleg a kilencedik kongresszuson folytatunk eszmecserét, azonban úgy gondolom, a tizedik tanácskozáson is jól fogják magukat érezni a résztvevők – mondta.

Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke visszatekintett az elmúlt egy év eseményeire, majd leszögezte: a Klinikai Központ életében órási változások történtek. – Egy integrációs folyamat indult az egyetemünkön, és ennek eredményeként egyes klinikákat, szervezeti egységeket különböző változásokon vezettünk át, így a reumatológiát is.

Kiemelkedő teljesítményük alapján, 2021 decemberében létrehoztuk az önálló Reumatológiai Klinikát, amit a következő hónapokban tovább fogunk növelni: egy reumatológiai komplexumot fogunk létrehozni

– hangsúlyozta.

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Intézet Reumatológiai Tanszéke és a Magyar Reumatológusok Egyesülete által szervezett konferencia május 17–19-ig zajlik a cívisvárosban.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában