Testületi ülés

2022.05.06. 11:27

Idén is támogatják a helyi civileket Hajdúnánáson

Napirenden szerepelt a gyepmesteri telep állati hulladékokkal kapcsolatos szolgáltatásának módosítása is.

BEKECS SÁNDOR

A Kispályás Műfüves Nonprofit Kft. támogatási kérelmét is jóváhagyták

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Több mint harminc napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén Hajdúnánás képviselő-testülete. Az előterjesztések között szerepelt több rendelet módosítása, intézményi beszámolók, önkormányzati ingatlanok bérbeadása és értékesítése, valamint óvodavezető kinevezése is.

A piac fejlesztésével kapcsolatosan Szólláth Tibor polgármester elmondta, a pályázat kidolgozásakor a piac területén árusítókkal korábban egyeztettek a helyi moziban, s a javaslataikat a tervekbe lehetőség szerint beépítették. Amennyiben további észrevétel, javaslat merülne fel, az önkormányzatot kereshetik az érintettek. A folytatásban a testület elfogadta az idei költségvetés módosításáról szóló javaslatot, melyre a bevételekben történt változások, illetve néhány előirányzat-átcsoportosítás miatt volt szükség. Az előző évi költségvetésről szólva Nagyné Legény Ildikó alpolgármester kiemelte, hogy takarékos, racionális gazdálkodás mellett, a hitellehetőségek kihasználásával sikerült megőrizni az önkormányzat fizetőképességét.

A Hajdúnánási Óvoda intézményvezetői pályázatára hárman jelentkeztek. A bizottságok javaslatára a képviselő-testület Máróné Zubor Gizellát szavazta meg a feladatok ellátásával a 2022. július 1. és 2027. július 31. közötti időszakra. Emellett elfogadták a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal szervezeti és működési szabályzatának módosítását, valamint az elmúlt évről szóló beszámolót, továbbá megtárgyalták az önkormányzati költségvetési intézmények 2021-es pénzügyi-gazdasági ellenőrzésének jelentését is. Az önkormányzat és a Hajdúnánási Gyógyfürdő Kft. közösen pályázott és nyert támogatást energetikai korszerűsítésre, melynek részeként a két intézmény konzorciumi megállapodásáról döntöttek a képviselők. 

Az elmúlt évek alatt megnövekedett a város gyepmesteri telepére leadott állati eredetű hulladékok mennyisége, mely szolgáltatást a lakosok ingyenesen vehették eddig igénybe. A költségterhek csökkentésére a jövőben évente legfeljebb 50 kilo­grammot meghaladó állati eredetű hulladékot vesznek át térítésmentesen. A testület továbbá elfogadta a II. számú gyermekorvosi körzet orvosa, Pappné dr. László Ibolya Ida kérelmét a prevenciós rendelési időpontok módosítására. 

A város önkormányzata az idén is támogatja a helyi civil szervezeteket. Összesen 16 sportszervezetet 25 millió forinttal, 8 önszerveződő közösséget 2 és fél millió forinttal, rendezvények szervezését és kiadványok készítését pedig 2 millió 800 ezer forint keretösszeggel segítik, továbbá két alapítvány kérelmét is elfogadták, melyeknek fedezetéül az önkormányzat költségvetésének általános tartaléka szolgál majd. 

Kérelemmel fordult a városvezetőséghez a Kispályás Műfüves Nonprofit Kft., amely 48 millió forint értékben működési költségeinek, illetve az utánpótlás-neveléshez szükséges eszközök beszerzésére pályázott taoforrásokhoz, melyhez mintegy 2 millió 170 ezer forint támogatást kértek az önkormányzattól. Döntöttek továbbá arról is, hogy 800 ezer forinttal támogatják a helyi roma nemzetiségi önkormányzatot önként vállalt feladataik ellátására. 

A MotoGP-pálya építésével kapcsolatosan öt ingatlanra érkezett vételi ajánlat összesen 12 millió 800 ezer forint értékben, melyek közül négyet el is fogadtak a képviselők. Mindezek mellett döntöttek önkormányzati ingatlanok, „Fecskelakások” és „Fecskeotthonok” bérbeadásáról is. 

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában