Megoldódhat a probléma

2022.05.17. 18:40

Elvezetnék a csapadékvizet a Böszörményi úti campusról

Közbeszerzést írt ki a Debreceni Egyetem.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Felhívást jelentetett meg a május 17-i Közbeszerzési Értesítőben a Debreceni Egyetem: az intézmény a Böszörményi úti campus területén, valamint a Károli Gáspár utca egyes szakaszán megvalósuló csapadékvíz-elvezető csatornahálózat kiépítésére írt ki pályázatot.

A Böszörményi úti campuson az elmúlt években jelentős számú építési beruházás valósult meg, melyek eredményeként jelentősen nőtt a burkolt felületekről mesterségesen gyűjtött csapadékvíz mennyisége is.

Most a campusról a csapadékvizet részben a már szétválasztott csatornarendszeren keresztül vezetik be a Böszörményi úti városi hálózati gerincbe, melynek befogadóképessége a felső határt súrolja. Ezáltal viszont veszélyeztetetté vált a campus területéről összegyűjtött csapadék megfelelő léptékű elvezetése.

Emiatt a beruházás során tervezetten megvalósul egy olyan csapadékvízgyűjtő hálózat kiépítése, mellyel összegyűjtik a Böszörményi úti campuson levő Fényház, Magház, „C” épület, Veres Péter Kollégium, diákszálló, teniszcsarnok, munkacsarnok és Kecskeméti János Tornacsarnok épületeinek és határolt környezeteinek burkolt felületein keletkező csapadékvizet.

Az összegyűjtött vizet az Akadémiakert utcán kiépülő további csatornaszakaszon részben elszikkasztják a campus távolabbi területein, a többletvizet bevezetik a Tócó patakba, a Károli Gáspár utcai csapadékvíz-hálózatba való bekötése után.

A pályázatokat a Debreceni Egyetem június 2-ig várja.

GCS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában