Gyász

2022.05.29. 11:20

Elhunyt kollégánk, T. Szűcs József

A hírt a családtagja, Hamza Zsolt erősítette meg a Naplónak.

Forrás: Hamza Zsolt-archív

Életének 71. évében, rövid, súlyos betegség következtében, szombaton délután elhunyt a Hajdú-bihari Napló nyugalmazott szerkesztője, T. Szűcs József. 

Keresztapját Hamza Zsolt is nagyon jó emberként jellemezte. Akik ismerték, nemcsak a kiváló humora, hanem a széles műveltsége miatt is kedvelték és tisztelték. Temetéséről később intézkednek.

T. Szűcs József 1950-ben született a Heves megyei Tarnamérán, de egyetemista koráig Budapesten élt, Ferencvárosban járt középiskolába. A debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem angol–népművelés szakának végzőseként kezdett dolgozni a Hajdú-bihari Naplónál, egészen nyugdíjba vonulásáig. Míg ideje, energiája engedte, országos lapokban is publikált a legkülönbözőbb műfajokban; szívesen emlékezett az Árkus József főszerkesztette Ludas Matyiban megjelent írásaira. A megyei lapnál – mint azt maga írja az újság 2003-ban megjelent sajtónapi antológiájában – a főszerkesztői poszt kivételével szinte minden tisztséget betöltött; évtizedekig szerkesztőként vett részt a lap készítésében. Ebbéli szerepkörében – már-már utolérhetetlen érzékkel – leginkább a külpolitika volt a szakterülete. Újságíróként a legtöbb sajtóműfajban otthonosan mozgott, a Napló és a Hajdú Online olvasói mégis leginkább a jegyzetírói munkássága nyomán zárhatták szívükbe. Logikus felépítésű, humorát tekintve finoman fanyar, intellektuális, ezzel együtt a közérthetőséget mindvégig megőrző írásai a legjobb publicisták sorába emelték. 

VA, FGY

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában