Helyi közélet

2022.05.05. 14:58

Egy doboznyi gondoskodás harminc debreceni családnak

Az ötvenezer forint értékű pakkok mindegyike jó helyre kerül.

Széles Diána, Orosz Ibolya Aurélia,, Kiss Enikő és akiért mindannyian tettek: Zseraldin

Forrás: Molnár Péter

A gyermek az élet legfőbb célja, értelme, el sem tudnám nélkülük képzelni a mindennapokat – mondta Kiss Enikő, aki csütörtökön vehette át az önkormányzat ajándékát, egy babamama-csomagot. Az alanyi jogon járó, bölcsővé hajtogatható, hasznos termékekkel töltött doboz ötletét finn mintára a Babamama tudakozó csapata kívánja országos programmá duzzasztani. A 2019-ben indult kezdeményezéshez számos önkormányzat csatlakozott. 

Forrás: Molnár Péter

Debrecen csaknem egymillió forintot fordított erre, így harminc családot támogathat – mondta el Széles Diána a belvárosi társasház előtt, amelynek egy lakását bérlik a megajándékozottak. Az alpolgármester hangsúlyozta, a szintén jelenlévő Orosz Ibolya Auréliával, a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjának intézményvezetőjével és kollégáival igyekeztek a leginkább rászorulókat kiválasztani.

Forrás: Molnár Péter

Kiss Enikő öt gyermek édesanyja. A legidősebb fia 18 éves, a legkisebb lánya 11; néhány éve nem gondolta, hogy még valaha újszülöttről fog gondoskodni, de Zseraldin „ide akart születni”. A kislány március 19-én  jött világra. Ezen a napon derült ki az is, hogy Down-szindrómás. Az édesanya tudja, hogy sok segítségre lesz szükségük, rögös út előtt állnak, de bízik a korai fejlesztési módszerek eredményességében, illetve abban, hogy szeretettel, együtt, minden nehézséget megoldanak. A babamama-csomagról a család- és gyermekjóléti központ munkatársától hallott, és örömmel fogadta a dobozban rejlő 22 termékeket. Első pillantásra leginkább a puha fésűnek örült meg, mert ezt nem szerezte be, pedig a jelek szerint hamarosan szükség lesz rá. 

HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában