4 év után

2022.05.20. 10:53

Bodó Sándor lemond államtitkári megbízatásáról

Forrás: Tóth Imre

Az államtitkári megbízatást egyéni körzetben megválasztott országgyűlési képviselőként a jövőben nem tudom ellátni – közölte közösségi oldalán Bodó Sándor. Az országgyűlési képviselő 4 évig dolgozott foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárként, mint írja, óriási megtiszteltetés volt ennyi időn át a negyedik Orbán-kormány tagjának lenni, a foglalkoztatáspolitika területén dolgozni.

– A munkaerőpiac egy olyan terület, ahol sohasem mondhatjuk, hogy mindennel készen vagyunk, de a közösen elért eredmények tiszteletet parancsolnak. 4,7 millió munkavállaló, 74 százalékos foglalkoztatási ráta, 3,6 százalékos munkanélküliség. Legyőztük a világjárvány okozta nehézségeket, Magyarországon megéri dolgozni. Most új kihívások előtt állunk, a feladatokat újra kell gondolni! A foglalkoztatáspolitika területén egyre inkább megjelenik a digitalizáció, az iparpolitika – írja. A képviselő szerint a megváltozott körülmény, más felkészültségű vezetőt, teljes munkakört kíván, ő pedig felelősséggel tartozik a választókerületéért is. – A felszabadult munkaórákat több választókerületi jelenlétre, parlamenti munkára, illetve – szükség szerint – a foglalkoztatáspolitika más szervezeti formában történő segítésére kívánom fordítani – közölte.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában