Gyarapodik a város

2022.05.29. 10:38

Biztosan nem lesz hiány az óvodás gyermekekből

Engedélyezni kellett a maximális csoportlétszám túllépését a képviselőknek.

BBI

Forrás: MW-archív

A májusi ülésen többek között szó esett arról, hogy törvény szerint a képviselő-testületnek minden év május végéig értékelnie kell a településen zajló gyermekjóléti és gyermekvédelmi munkát. Legutóbb a 2021. évi ellátásról szóló beszámolót fogadták el a képviselők. 

Hiánypótló lehetőség 

Az ülésen két esetben javadalmazási szabályzat módosításáról döntött a testület. Muraközi István polgármester tájékoztatása szerint 2022-től a polgármester és az alpolgármester tiszteletdíja emelkedett, a januári ülésen elfogadott önkormányzati határozattal pedig a képviselők és a bizottsági tagok tiszteletdíja is 20 százalékkal lett magasabb. E javadalmazási szabályok korábban is együtt mozogtak a Herpály-Team Kft. és a Berépo Nonprofit Kft. felügyelőbizottságainak a díjazásával, ezért most a testület javaslata szerint számukra visszamenőleg, január elsejével szintén 20 százalékos emelést határoztak meg. 

A 2-es számú fogorvosi körzet praxisjogának átadásáról is döntöttek a képviselők. Az előterjesztés szerint a jelenlegi praxistulajdonos, dr. Pén­zes Anikó jelentette be a körzet praxisjogának elidegenítési szándékát dr. Gábor-Kotán Zsuzsanna részére. Az ellátásért újonnan felelős fogorvos augusztus 1-től vállalkozási formában működtetné tovább a körzetet. Az előterjesztésben egyebek mellett az is szerepel, hogy a doktornő megszerezné a szájsebészeti szakvizsgát, így a jövőben szájsebészeti rendelő kialakítását valósíthatná meg Berettyóújfaluban, ezzel hiánypótló lehetőséget kínálva a térségben élőknek. 

Színvonalas óvodák 

Elfogadta a képviselő-testület azt az előterjesztést is, amelyben a 2021. évi belső ellenőrzési jelentés szerepelt, majd a helyi óvodákat érintő kérdésben határoztak. Rendszeresen visszatérő kérdéskörnek nevezte Muraközi István a maximális óvodai csoportlétszám túllépésének engedélyezéséről szóló előterjesztést. – Valamennyi tanóvodánk kiscsoportjának feltöltöttsége egyenletes, ez egyértelmű visszacsatolása annak, hogy az intézményeinkben magas szintű szakmai nevelőmunka folyik, olyan infrastrukturális körülmények közt, amelyek nem elriasztják a szülőket – mondta a polgármester. Május 11-én és 12-én tartották az óvodai beiratkozást Berettyóújfaluban, akkor 96 fő jelezte szándékát a következő tanévre vonatkozóan. Azóta plusz 10 fő jelentkezett, s várhatóan ez a szám szeptemberig tovább emelkedik. Már a száz fő alatti jelentkezés alapján is meghaladná a 25 főt az induló csoportlétszám. Jogszabályi előírás szerint a csoportlétszámot az intézmény fenntartójának engedélyével 20 százalékkal lehet túllépni. 

A ROHU határon átnyúló programban valósul meg a fürdőberuházáshoz kapcsolódó rehabilitációs eszközbeszerzés. Elhangzott, hogy a közbeszerzés nyílt eljárással folyik majd, így az önkormányzat bízik abban, hogy érvényes ajánlatok érkeznek. Az elképzelések szerint augusztusban dönthetnek majd az eljárásról. 

BBI 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában