„Felvirágoztatják” a cívisvárost

2022.05.10. 14:51

A Szepesi Virágkertészet Kft. vehette át a „Fenntartható Debrecen” díjat

Fotó: Czinege Melinda

– Európa egyik legnagyobb gazdaságfejlesztési programját hajtjuk most végre Debrecenben, mindazért, hogy a jövő generációinak is élhető várost teremtsünk – erre emlékeztetett köszöntőjében Balázs Ákos alpolgármester kedden, az elismerés átadóünnepségén. A Debrecen 2030 program részeként új – egyebek mellett fenntarthatóságot fókuszba emelő – környezetpolitikát hirdettek a városban. – Szeretnénk Debrecent átadni a gyermekeinknek, de jobb állapotban, mint ahogyan azt mi megkaptuk szüleinktől, nagyszüleinktől – mondta, hozzátéve, az elképzelés megvalósításához össze kell fogni.

Fotó: Czinege Melinda

Példamutató a hozzáállásuk

Az alpolgármester kiemelte: a fenntarthatóságot a Szepesi Virágkertészet Kft. tulajdonosai a mindennapokban is előtérbe helyezik, a vállalkozás jó példával jár élen a környezetvédelem terén. Többek között mellőzik az egyszer használatos műanyagokat, újrahasznosítanak, és az előállítás során is olyan technológiákat alkalmaznak, amelyek segítik a fenntarthatóságot. – A vállalkozás minden szempontból követendő példa, ezt ismerjük el a díj odaítélésével – tette hozzá Balázs Ákos.

Fotó: Czinege Melinda

Szepesi Zsolt és Szepesi Krisztina Pósán László országgyűlési képviselőtől vehették át az elismerést. A kertészet tulajdonosai rajongással szeretik Debrecent, a város fejlődésében a gyermekeik jövőjét látják.

Az elismerést immár nem csak vállalkozások kaphatják meg, intézmények, munkaközösségek is pályázhatnak a díj elnyeréséért.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában