Érettségi 2022

2022.05.03. 09:18

A járvány matekból is áthúzta az érettségizők számításait

Derűlátó lendülettel indultak a magyar után kedden a matematikaérettségire az adysok.

Forrás: Szakál Adrienn

A gimnázium végzős drámatagozatosai, Molnár Nikolett, Káposztás Bálint és Szűcs Ágota reggel az iskola előtt gyülekeztek, volt, aki kabaláját, volt, aki a kedvenc édességeit vitte magával. Egyikük rózsafüzérrel. Bálint mellényzsebéből került elő az ajándékba kapott „Mister Tökéletes” feliratú golyóstoll, Ágota rózsafüzérét hozta magával segítő talizmánként.

– Hátrányos helyzetben vagyunk a matematikát illetően ugyanis az osztály átlaga ebből a tantárgyból 3,14 – kezdték némi öniróniával. Elmondták, hogy az aggodalmakat félresöpörve gyakorlással, próbafeladatok megoldásával és profi számológéppel készültek.

A Covid miatt bevezetett digitális oktatás idején 11. osztályosok voltak, így éppen a matek szempontjából az egyik legnehezebb évet kellett jelenléti oktatás nélkül kijárniuk. Megjegyezték, hogy a tanárok akkor és a 12. osztályban is segítőkészen álltak az érettségire készülőkhöz, különórákkal, korrepetálással segítették a színészpalántákat, még azokat is, akiknek – ahogy fogalmaztak – semmilyen ambíciójuk nincs a tantárgyhoz. 

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában