Egyelőre még nincs jó ajánlat

2022.05.18. 08:46

A hortobágyi pusztát is bejárhatjuk majd a virtuális valóságban, de nem mostanában

Egyelőre nem indulhat el a Hortobágyi Nemzeti Park turisztikai beruházása, mivel eredménytelenül zárult a kiállítási eszközökre, berendezésekre vonatkozó közbeszerzési felhívás – derült ki a közbeszerzési értesítő hétfői számából. 

A háromrészes felhívás szerint, sikeres közbeszerzés esetén a megújuló Szekérállás és Körszín turisztikai funkcióinak ellátásához szükséges dekorációkat, különböző informatikai eszközöket, továbbá fotókat és műtárgyakat szereznének be. A Látogatóközponton belül a Pusztai Kincsestár kialakításához a nyertes ajánlattevő feladata vitrinek, képernyők és érintőképernyők, valamint archív fotók és filmek, kiállítási bútorok és műtárgyak leszállítása. A beszerzett eszközök megfelelő működéséhez a nyertes vállalkozás feladata az elektromos erősáramú hálózat kiépítése is. 

A Madárles a Hortobágyon elnevezésű tervezett virtuális valóság (VR) kiállítás jóvoltából a látogató egy stilizált madárlesbe feküdve/állva egy, a VR-technikát rejtő „távcsövön” keresztül átélheti, milyen lehet becserkészni és megfigyelni bizonyos ritka madárfajokat a Hortobágyon. Ehhez kapcsolódóan a nyertes ajánlattevő feladata a szükséges eszközök beszerzése és leszállítása. Hasonló technológiával működne A Hortobágy lelke, szekérutazás négy évszakon át elnevezésű VR-kiállítás is. Itt a látogatók a nyolcszemélyes, szekeret formázó, mozgó szimulátorplatformra felülve, az előre legenerált virtuális valóság animációs térbe kerülnek.

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában